SLS samlar in minnen om amatörteater

20.05.2022 kl. 10:51
Berätta om ditt förhållande till amatörteatern. Det behövs allt från skådespelare och musiker till biljettförsäljare och korvgrillare.

Svenska litteratursällskapet i Finland har inlett ett insamlingsprojekt om amatörteater i svensktalande Finland.

SLS arkiv är ett kulturhistoriskt arkiv som sedan 1880-talet har samlat in material om bl.a. traditioner, språk, namnskick, sedvänjor och samhällsföreteelser. Amatörteater är en viktig del av det finlandssvenska kulturarvet.

Amatörteater utgör en del av det levande kulturarvet men teatrarna är samtidigt också viktiga lokala gemenskaper. Bakom varje teater finns en stor skara personer som arbetar tillsammans för att förverkliga en föreställning. Det behövs allt från skådespelare och musiker till biljettförsäljare och korvgrillare. Berätta om ditt förhållande till amatörteatern och svara på frågorna här.

SÖU

Enkät om driftskostnader

I våras lanserade SÖU en enkät om föreningshusens driftskostnader. En enkät som är extra aktuell med dagens energipriser.

Grundkurs för ordningsvakter

Vill du utbilda dig till ordningsvakt och ha möjlighet att jobba för både föreningar, barer och evenemangsarrangörer? Kom med på vår grundkurs för ordningsvakter vid Karperö UF.

Rösta fram Johannesprisen

De nominerade till årets Johannespris är nu klara. Det är nu upp till SÖU:s medlemsföreningar att utse vinnaren i varje kategori. Avge din förenings röst här senast 2.10.

Seminarie om integration

Välkomna på Folkhälsans seminarium Med rätt att inkluderas måndagen den 17.10 kl. 14–17 i Folkhälsanhuset Wasa. 

Kallelse till höstmöte

SÖU:s medlemsföreningar och andra intresserade kallas till förbundets höstmöte 8.10 klockan 18.00 vid Forsby på Toppen.