Aktuella kurser

Föreningens hemsida 4.3

Varje medlemsförening i SÖU får tillgång till en gratis hemsida från Webbhuset. Men hur ska man göra för att utforma en snygg hemsida för föreningen? Måndagen den 4 mars kl. 19–20.30 ordnar vi en digital kurs om föreningens hemsida i samarbete med Finlands svenska hembygdsförbund som använder sig samma system. 

Ant Simons från Webbhuset berättar om grunderna i uppdateringsverktyget Digistoff och visar hur man enkelt skapar en bra hemsida för föreningen. Kursen hålls digitalt på Zoom och du får länken till mötesrummet genom att anmäla dig senast torsdag 29 februari.

Anmälan till kursen Föreningens hemsida

 

Ordförandekurs 12.3

Är du ny som ordförande eller vill du uppdatera dina kunskaper? Missa inte SFV:s digitala ordförandekurs den 12 mars kl. 18.30–20. Malin Ström går igenom vad du som ordförande i en lokal förening behöver känna till, du får också inspiration till ditt engagemang och tips på hur du kan organisera arbetet i din förening.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Repetitionskurs för ordningsvakter i Malax 17.3

Behöver du snart förnya ditt ordningsvaktskort eller har det kanske redan gått ut? Kom med på vår repetitionskurs i Åminne söndagen den 17 mars kl. 10-17. Kursen består av 8 lektioner (á 45 min) teori och krävs för att man ska kunna förnya ordningsvaktskortet. 

Läs mer om kursen och anmäl dig senast 10.3 här.

 

Löneadministration i föreningen 20.3

Är du den som ansvarar för den administrativa processen gällande föreningens löner, som till exempel löneräkning och löneutbetalning? Missa inte SFV:s onlinekurs den 20 mars kl. 18.30–20 som ger dig kunskap och verktyg att hantera processerna professionellt och göra dem smidigare och enklare. Jenny Nyman, ekonomiansvarig vid SÖU, delar med sig av sina insikter och erfarenheter.

Läs mer om kursern och anmäl dig här.

 

Repetitionskurs för ordningsvakter i Jakobstad 23.3

Behöver du snart förnya ditt ordningsvaktskort eller har det kanske redan gått ut? Kom med på vår repetitionskurs vid After Eight lördagen den 23 mars kl. 9-16. Kursen består av 8 lektioner (á 45 min) teori och krävs för att man ska kunna förnya ordningsvaktskortet. 

Läs mer om kursen och anmäl dig senast 17.3.

 

Ljuskurs i Lappfjärd 25-27.3

Är det din uppgift att sköta ljuset på revyn? Då kan följande kurs på Lappfjärd folkhögskola intressera. Kalle Teir leder en kurs i scenljus som innehåller mycket matnyttig info åt dem som sköter ljustekniken på revyer, konserter och liknande evenemang.

Kursen inleds med en teoridel måndagen den 25 mars klockan 12.45. På tisdag morgon roadar deltagarna in på Kulturhuset Dux klockan 9 och jobbar där hela dagen, och på kvällen finns det möjlighet att träna. Onsdag är konsertdag med övningar med musikerna på dagen och konsert klockan 19 och efter det ska allt monteras ner igen. Mer info om kursen fås av Kalle Teir, 0400 263 292 eller kalle.teir@krs.fi.

 

Medlemsregister i Desky 15.4

Enligt föreningslagen bör varje förening ha ett register över sina medlemmar. Som medlemsförening i SÖU eller FSH får ni tillgång till det digitala kontoret Desky som innehåller verktyg för bl.a. medlemsregister med fakturering och utskick. Måndagen den 15 april kl. 19–20.30 ordnar vi en digital kurs om medlemsregistret i Desky. 

Ant Simons från Webbhuset berättar hur man använder Desky och ger tips som underlättar administrationen i föreningen. Kursen hålls digitalt på Zoom och du får länken till mötesrummet genom att anmäla dig senast torsdag 11 april.

Anmäl dig till kursen här.

 

 

Kurser i första hjälpen, hygienpass och serveringspass

Under hösten ordnar Edunova, Optima, arbetar-, vuxen- och medborgarinstitut många kurser som föreningsaktiva kan ha nytta av på flera platser i Österbotten. Även kurser för ordningsvakter, ljudteknik, föreningskunskap och teater. Läs mer om var och när kurserna hålls här.

 

Inspelade kurser

Nedan kan du ta del av flera inspelade kurser och föreläsningar som arrangerats av bl.a. SÖU, SFV och Pensionärsförbundet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspelade föreläsningar