Aktuella kurser

Barnledarkurser för unga

Är du 13–18 år och intresserad av att leda barnverksamhet i en förening? Eller känner du en ungdom som skulle passa för uppdraget?

Många föreningar vill ordna barnverksamhet men saknar ofta ledare. Därför ordnar SÖU:s projekt Unga ledare avgiftsfria kurser för ungdomar i åldern 13–18 år som vill leda barnverksamhet. Kurserna hålls i Pedersöre, Korsholm och Närpes i oktober och november.

Kursen genomförs under en och en halv dag på sammanlagt 10 timmar där praktiska övningar blandas med lite teori och diskussion. Lärare för kursen är Carina Nordman-Byskata som jobbar med barnledarutbildningen vid Optima i Jakobstad.

Programmet innehåller bland annat ämnen som planering, pedagogiska metoder, kommunikation, ledaregenskaper och att hitta den egna ledarstilen. Dessutom behandlas hur man leder i praktiken och säkerhet vid barnverksamhet.

Barnledarkursen hålls under en fredag kväll kl. 17–20 och lördag kl. 9–16 vid följande föreningar:

  • Pedersöre UF, Loffens i Bennäs den 27–28 oktober
  • UF Havsbandet i Södra Vallgrund den 10–11 november
  • Pörtom UF den 24–25 november

Kvällsmål, lunch och mellanmål ingår i kursen. 

Anmäl dig senast söndagen före respektive kurs via formuläret nedan. 

För mer info om kursen kontakta malin@sou.fi eller tfn 040 143 1012.

Anmälan till barnledarkursen

Jag anmäler mig till kursen vid
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Att skriva för scenen 25-26.11

Välkommen till ett veckoslut där vi skriver! Ann-Luise Bertell berättar om sina erfarenheter av att skriva för scenen, både dramatiskt och revy. Och framförallt skriver vi själva och diskuterar med varandra. Revyskrivare kan under veckoslutet komma igång med skrivandet till årets revy.

På lördagen fokuserar vi på teknik och uppbyggandet av berättelser och på söndag ligger fokus på skrivövningar och diskussioner.

Deltagaravgiften är 35 euro och i den ingår lunch och kaffe båda dagarna.

Workshoppen hålls vid Vörå UF, Bergbyvägen 15. Kursen pågår klockan 10 till 16 den 25 till 26 november.

Har du endast möjlighet att delta ena dagen? Hör av dig till caroline@sou.fi!

Anmäl dig till kursen här.

 

 

Gå en kurs i första hjälpen, hygienpass eller serveringspass

Under hösten ordnar Edunova, Optima, arbetar-, vuxen- och medborgarinstitut många kurser som föreningsaktiva kan ha nytta av på flera platser i Österbotten. Även kurser i föreningskunskap och sociala medier för föreningar ordnas. Läs mer om var och när kurserna hålls här.

 

 

Kursönskemål

SÖU ordnar kurser utgående från medlemmarnas önskemål och behov och vi kan hålla kurser både fysiskt och digitalt för minst sju deltagare. Ta kontakt med Malin på malin(at)sou.fi eller tfn. 040 143 1012 för att framföra era kursönskemål.

Inspelade kurser

Nedan kan du ta del av flera inspelade kurser och föreläsningar som arrangerats av bl.a. SÖU, SFV och Pensionärsförbundet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspelade föreläsningar