Vinnarna av Johannesprisen 2019. 

Johannespriset 

Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU) delar ut Johannespris till föreningar och föreningsaktiva som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Årets prisutdelningen hölls under högtidliga former den 8 oktober vid Forsby på Toppen, som blev årets förening 2019. 

Under årets gala delade SÖU ut pris åt föreningsaktiva i tre kategorier: årets förening, årets ungdom och årets eldsjäl.

 

Priskategorier

Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar föreningens arbete.

Årets ungdom är en ung person som arbetar för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga i föreningen. Årets ungdom kan också vara en person som i unga år kommit med i föreningen och som redan axlar stort ansvar.

Årets eldsjäl brinner för föreningen och är en stöttepelare vare sig det gäller styrelsearbete, renoveringar eller revyövningar. Årets eldsjäl är en positiv kraft i föreningen.

 

Hur utses vinnarna?

Vem som helst har möjlighet att nominera den person/personer/förening som man anser att har gjort sig förtjänt av ett pris. När nomineringstiden har gått ut väljer SÖU:s styrelse och personal ut tre kandidater per kategori bland alla nominerade. Kandidaterna i de fem kategorierna presenteras i Österbottniska Posten. Därefter är det dags för röstning i vilken SÖU:s medlemsföreningars styrelser och en jury tillsammans röstar fram vinnaren i varje kategori. Vinnarna presenteras på Johannesgalan. 

 

Röstningsförfarande

Alla föreningar som är medlemmar i SÖU har rätt att rösta. Röstningsformuläret samt instruktioner publiceras på SÖU:s hemsida i september.

Observera att varje förening endast kan rösta en gång per kategori (en röst/förening). Föreningarnas röster står för femtio procent av resultatet, återstående femtio procent står en jury bestående av sakkunniga för. 

 

Se vem som vunnit Johannesprisen och var galan har hållits tidigare.