Vörå UF blev årets förening 2023 och står värd för Johannesgalan 2024.

Johannespriset 

Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU) delar ut Johannespris till föreningar och föreningsaktiva som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Johannesgalan 2024 hålls den 12 oktober vid Vörå UF, som blev årets förening 2023. 

Under Johannesgalan delar SÖU ut pris åt föreningsaktiva i tre kategorier: årets förening, årets ungdom och årets eldsjäl.

 

Priskategorier

 

Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar föreningens arbete.

Årets ungdom är en ung person som arbetar för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga i föreningen. Årets ungdom kan också vara en person som i unga år kommit med i föreningen och som redan axlar stort ansvar.

Årets eldsjäl brinner för föreningen och är en stöttepelare vare sig det gäller styrelsearbete, renoveringar eller revyövningar. Årets eldsjäl är en positiv kraft i föreningen.

 

Hur utses vinnarna?

Vem som helst kan under sommaren nominera en person eller förening som man anser att har gjort sig förtjänt av ett pris. Nominera dina kandidater här senast 31.8. När nomineringstiden har gått ut väljer SÖU:s styrelse och personal ut tre kandidater per kategori bland alla nominerade. Därefter är det dags för SÖU:s medlemsföreningar att tillsammans rösta fram vinnaren i varje kategori. Vinnarna presenteras sedan på Johannesgalan vid Vörå UF. 

 

Röstningsförfarande

Alla föreningar som är medlemmar i SÖU har rätt att rösta. Röstningsformuläret samt instruktioner publiceras på SÖU:s hemsida. Observera att varje förening endast kan rösta en gång per kategori (en röst/förening).

 

Se vem som vunnit Johannesprisen och var galan har hållits tidigare.