Nyheter

En uppmaning till våra medlemsföreningar

Alla som följer med dagspressen har säkert noterat att Covid-19 fortfarande begränsar samhället, en situation som dessutom ser ut att vara tilltagande. Denna situation drabbar naturligtvis alla er föreningar, er verksamhet och er ekonomi.

Boka bio till lokalen

Nu finns filmer för alla åldrar laddade i SÖU:s mobila biograf. Det finns fortfarande lediga tider till höstlovet eller varför inte passa på redan nu att boka in utrustningen till jullov eller sportlov.

Ställ upp i SÖU:s styrelse

Är du intresserad av att påverka föreningslivet i Österbotten och lära känna föreningsaktiva från andra orter? Då ska du ställa upp som kandidat till SÖU:s styrelse.

Aktuella kurser och föreläsningar

Under hösten ordnar SFV flera intressanta kurser och föreläsningar för föreningsaktiva. Passa på och utbilda dig och utveckla er föreningsverksamhet.

Distansmöten föreslås fortsätta

Regeringen föreslår en fortsättning på den temporära lag genom vilken bolag, andelslag och föreningar på grund av coronapandemin kan ordna möten på ett säkert sätt genom distansförbindelser och genom att deltagarna anlitar ett ombud. Undantagsarrangemangen fortsätter att gälla till utgången av juni nästa år.