Kallelse till höstmöte

13.10.2021 kl. 12:05
SÖU:s föreningar och andra intresserade kallas till elektroniskt höstmöte 16.11 klockan 18.30. I samband med mötet håller Joel Johansson, fastighetschef hos Svenska Kulturfonden, en presentation med rubriken "Kulturfonden och fastigheter".

SÖU:s föreningar kallas till höstmöte. Mötet hålls elektroniskt 16.11 klockan 18.30 på Zoom.

På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. (SÖU:s stadgor uppdaterade 2020/2021 hittas HÄR)

På mötet hålls val av representanter till SÖU:s styrelse, denna gång är det val till de udda ringarna samt val av ordförande. Sittande ordförande Lenita Hjortman har suttit två perioder och är således inte möjlig för omval. Är du intresserad av en plats i SÖU:s styrelse vänligen ta kontakt med Lenita eller din rings representant. Naturligtvis kan kandidater föras fram på mötet i vanlig ordning.

Motioner ska lämnas in senast 15 dagar före mötet.

Kallelse och föredragningslista hittas HÄR
Styrelsens förslag till plan och budget för 2022 hittas HÄR (önskas dokumentet i högre upplösning, vänligen kontakta verksamhetsledaren).

Genom att mötet hålls elektroniskt krävs förhandsanmälan. Till de anmälda skickas en länk och instruktioner för mötet. I anmälan anges även om man är befullmäktigad av sin förening att rösta i val och andra ärenden. Anmälningsformuläret hittar du HÄR. Anmälan till mötet sker senast 12.11.2020.

SÖU

Föreningspost 2.12.2021

Läs senaste föreningsposten här!

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter

Vid årskiftet är det många föreningar som byter styrelsemedlemmar. Kom ihåg att uppdatera den nya styrelsens kontaktuppgifter på föreningens hemsida, i det digitala kontoret Desky, till Föreningsregistret och Skatteverket.

Sammankomstbegränsning för inomhusutrymmen

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade 25.11.2021 riktade sammankomstbegränsningar för inomhusutrymmen i Vasa sjukvårdsdistrikts område. Beslutet är i kraft 27.11–19.12.2021.

Nätverksträff om verksamhetsidéer

Har ni svårt att komma igång med föreningsverksamheten efter en längre tid av restriktioner? Behöver ni inspiration för en nystart av föreningen? Kom med på SÖU:s digitala nätverksträff om verksamhetsidéer torsdag 9 december kl. 19 på Zoom för att få tips och idéer om verksamhet man kan ordna i föreningen.

Locka publiken till skärmen

KulturÖsterbottens projekt Kulturresiliens ordnar en tredelad föreläsningsserien där du lär dig mer om vad du behöver tänka på när du i ett digitalt sammanhang ska nå ut till din publik och hur du i praktiken gör det.