Föreningspost 18.6.2020

18.06.2020 kl. 13:15
Läs föreningsposten här.

Hej! Midsommar och semestertider står inför dörren, men det blir oundvikligen en lite annorlunda sommar i år med färre evenemang och mindre resande. Det är dock fortfarande möjligt för föreningarna att ordna program förutsatt att man beaktar myndigheternas restriktioner. I sommarupplagan av föreningsposten har vi sammanställt information som är till nytta för föreningsaktiva. 


Nominera till Johannespris
Nu är det dags att nominera eldsjälar till årets Johannespris. Vem som helst kan nominera en föreningsaktiv eller en förening som man tycker gjort sig förtjänt av ett pris. Johannesprisen delas ut på hösten i samband med Johannesgalan som i år hålls vid Forsby på Toppen. Nomineringen pågår till 15 augusti. Mer information och nomineringsformuläret finns HÄR

Läs ÖP
En ny ÖP är ute. I det senaste numret kan du läsa om vad föreningarna har på gång i sommar och annat intressant som rör det österbottniska föreningslivet.

Utvecklingsbidrag för huset mitt i byn
Svenska kulturfonden har öppnat upp en tillfällig bidragsform för svenskspråkiga ungdoms- och kulturföreningar med eget föreningshus som påverkas av Coronakrisen. Föreningar kan ansöka om bidrag för utvecklingsprojekt, som t.ex. insatser för lokalsamhället, värvning av nya medlemmar, ungdomsengagemang och hållbarhetsaspekter. Nästa ansökningsomgång är 17-31.8.2020. Läs mer HÄR

Renoveringsbidrag för föreningshus
Planerar ni att renovera föreningshuset? I september kan ni ansöka om renoveringsbidrag från Finlands Hembygdsförbund. Mer information om bidraget finns HÄR. Ansökan är omfattande så det lönar sig att börja i tid. HÄR finns en sammanfattning på vad som är bra att tänka på när man skriver sin ansökan.

Skrivtävling för unga
SÖU är en av medarrangörerna till sommarens skrivtävling ”Text”. Skrivtävlingen riktar sig till unga i Österbotten på andra stadiet och tema för texterna är prestationskrav. Läs mer om tävlingen HÄR.

Österbottens Hållbarhetsvecka ordnas i höst
Hållbarhetsveckan ordnas den 21 till 27 september i Österbotten. Programmet är kopplat till ekologisk, social eller ekonomisk hållbarhet i form av bland annat kampanjer, temadagar, verkstäder, kurser och föreläsningar. Ännu ryms det med fler programpunkter. Är din förening intresserad av att medverka? Mer information finns på www.hallbarhetsveckan.fi

Semesterstängt på SÖU
SÖU:s kansli håller semesterstängt i juli. En del av personalen arbetar periodvis med löpande ärenden men inga ordinarie öppettider följs på kansliet. Vid brådskande ärenden vänligen kontakta josip@sou.fi


Trevlig midsommar!

önskar
SÖU:s personal

SÖU

Föreningspost 2.7.2021

Läs senaste nytt här!

Nominera Johanneskandidater

Fjolårets Johannesgala inhiberades på grund av coronapandemin. Hösten 2021 hoppas vi kunna genomföra galan hos Forsby på Toppen som utsågs till årets förening 2019. Nu är det dags att nominera kandidater till årets förening och årets humörhöjare. 

Coronastödpaket för sommarteatrar 

Undervisnings- och kulturministeriet har utlyst coronastöd för konst- och kulturfestivaler och sommarteatrar. Understöden ingår i det nya coronastödpaketet för kultur-, idrotts- och evenemangsbranschen, som uppgår till sammanlagt ca 230 miljoner euro och ingår i den andra tilläggsbudgetpropositionen för 2021 som överlämnats till riksdagen. 

Bidrag för renovering av föreningshus

I september är det igen dags att ansöka om bidrag för föreningshus, men kom ihåg att börja på ansökan i tid. Svenska kulturfonden beviljar bidrag för planeringskostnader och konditionsgranskning samt arbetskostnader, medan Finlands hembygdsförbund ger bidrag för materialkostnader.

Föreningspost 12.5.2021

Läs senaste föreningsposten här!