Föreningspost 18.6.2020

18.06.2020 kl. 13:15
Läs föreningsposten här.

Hej! Midsommar och semestertider står inför dörren, men det blir oundvikligen en lite annorlunda sommar i år med färre evenemang och mindre resande. Det är dock fortfarande möjligt för föreningarna att ordna program förutsatt att man beaktar myndigheternas restriktioner. I sommarupplagan av föreningsposten har vi sammanställt information som är till nytta för föreningsaktiva. 


Nominera till Johannespris
Nu är det dags att nominera eldsjälar till årets Johannespris. Vem som helst kan nominera en föreningsaktiv eller en förening som man tycker gjort sig förtjänt av ett pris. Johannesprisen delas ut på hösten i samband med Johannesgalan som i år hålls vid Forsby på Toppen. Nomineringen pågår till 15 augusti. Mer information och nomineringsformuläret finns HÄR

Läs ÖP
En ny ÖP är ute. I det senaste numret kan du läsa om vad föreningarna har på gång i sommar och annat intressant som rör det österbottniska föreningslivet.

Utvecklingsbidrag för huset mitt i byn
Svenska kulturfonden har öppnat upp en tillfällig bidragsform för svenskspråkiga ungdoms- och kulturföreningar med eget föreningshus som påverkas av Coronakrisen. Föreningar kan ansöka om bidrag för utvecklingsprojekt, som t.ex. insatser för lokalsamhället, värvning av nya medlemmar, ungdomsengagemang och hållbarhetsaspekter. Nästa ansökningsomgång är 17-31.8.2020. Läs mer HÄR

Renoveringsbidrag för föreningshus
Planerar ni att renovera föreningshuset? I september kan ni ansöka om renoveringsbidrag från Finlands Hembygdsförbund. Mer information om bidraget finns HÄR. Ansökan är omfattande så det lönar sig att börja i tid. HÄR finns en sammanfattning på vad som är bra att tänka på när man skriver sin ansökan.

Skrivtävling för unga
SÖU är en av medarrangörerna till sommarens skrivtävling ”Text”. Skrivtävlingen riktar sig till unga i Österbotten på andra stadiet och tema för texterna är prestationskrav. Läs mer om tävlingen HÄR.

Österbottens Hållbarhetsvecka ordnas i höst
Hållbarhetsveckan ordnas den 21 till 27 september i Österbotten. Programmet är kopplat till ekologisk, social eller ekonomisk hållbarhet i form av bland annat kampanjer, temadagar, verkstäder, kurser och föreläsningar. Ännu ryms det med fler programpunkter. Är din förening intresserad av att medverka? Mer information finns på www.hallbarhetsveckan.fi

Semesterstängt på SÖU
SÖU:s kansli håller semesterstängt i juli. En del av personalen arbetar periodvis med löpande ärenden men inga ordinarie öppettider följs på kansliet. Vid brådskande ärenden vänligen kontakta josip@sou.fi


Trevlig midsommar!

önskar
SÖU:s personal

SÖU

Enkät om driftskostnader

I våras lanserade SÖU en enkät om föreningshusens driftskostnader. En enkät som är extra aktuell med dagens energipriser.

Grundkurs för ordningsvakter

Vill du utbilda dig till ordningsvakt och ha möjlighet att jobba för både föreningar, barer och evenemangsarrangörer? Kom med på vår grundkurs för ordningsvakter vid Karperö UF.

Rösta fram Johannesprisen

De nominerade till årets Johannespris är nu klara. Det är nu upp till SÖU:s medlemsföreningar att utse vinnaren i varje kategori. Avge din förenings röst här senast 2.10.

Seminarie om integration

Välkomna på Folkhälsans seminarium Med rätt att inkluderas måndagen den 17.10 kl. 14–17 i Folkhälsanhuset Wasa. 

Kallelse till höstmöte

SÖU:s medlemsföreningar och andra intresserade kallas till förbundets höstmöte 8.10 klockan 18.00 vid Forsby på Toppen.