Föreningspost 31.3.2020

31.03.2020 kl. 09:28
Läs senaste föreningsposten här!
Hej! Mycket har förändrats underde senaste veckorna på grund av coronakrisen och vi måste allaanpassa oss. SÖU arbetar på distans och alla fysiska träffar och evenemang har ställts in. Istället bjuder vi på ett digert program online.Ni kan också läsa mer om hur undantagstillståndet påverkar föreningsverksamheten i senaste ÖP HÄR
 
Föreläsningar online
Trots att det inte går att träffas fysiskt nu försöker vi ändå upprätthålla verksamhet. Kan man inte träffas på riktigt får man träffas på nätet. Välkommen med på våra föreläsningar och seminarier, både lättsammare och tyngre. Alla föreläsningar är gratis, öppna för alla, och startar kl. 19. Nedan finns en kort presentation av programmet. Mer info om alla föreläsningar, anmälan och hur det fungerar praktisktfinns HÄR.
 
Ons 1.4 Alfred Backa skriver en musikal live! Tittarna påverkar innehållet via chatt. 
Tis 7.4 Anna Bertills – Föreningens synlighet och varumärke i kristider
Ons 8.4 Dialog – Väck upp teaterkroppen efter vintern
Tis 14.4 Steven Frostdahl – Samverkan mellan kommunen och tredje sektorn
Ons 15.4 Isa Lindgren-Backman – Allt du vill veta om musikaler och en snabbkurs i musikalsångtolkning.
Tor 16.4 Anci Holm – Samverkan mellan kommunen och tredje sektorn
Tis 21.4 Pörtom UF – Verksamhet i byar utan service
Ons 22.4 Axel Åhman läser ur sin pinfärska bok och berättar om skrivande och produktion i allmänhet och för KAJ i synnerhet.
Tor 23.4 Malin Averstad Ryd – Jämlikhet och inkludering i föreningslivet
 
Dags att lämna in föreningsstatistiken
Det är nu hög tidför alla medlemsföreningar i SÖU att lämna in statistik över föregående verksamhetsår (2019). Statistiken lämnas in på www.desky.fi senast söndagen den 5 april. Varje förening fyller i uppgifter om kontaktperson, styrelse, medlemskår ochverksamhet.Har ni glömt hur man gör eller tappat bort ert lösenord? Läs hur man lämnarin statistiken steg för steg HÄR.
 
Aktuella bidrag
I april är det ansökningstid för Svenska kulturfondensbidrag för föreningshusrenovering. Bidraget på max 10 000 euro ska användas till arbetskostnader för fackmän. Fram till den 4 april kan teater- och revyföreningar ansöka om produktions- och marknadsföringsstöd för amatörteater som framförs under sommarhalvåretfrån Finlands svenska ungdomsförbund. Läs mer om alla aktuella bidrag HÄR.
 
Vi arbetar på distans
På grund av risken för spridning av coronavirus håller SÖU:s kansli stängt och personalen arbetar på distans. Vi jobbar ändå som normalt och ni når oss via telefon och mejl. Våra kontaktuppgifter finns HÄR.
 
Kom ihåg att följa med senaste nytt på vår hemsida och facebook.
 
Hälsningar,
SÖU:s personal
 
SÖU

FSU lanserar krisstöd för teaterföreningarna

FSU har valt att under rådande omständigheter lediganslå ett krisstöd att sökas för de amatörteatrar som hade planerat att förevisa pjäser under våren och sommaren 2020, men som p.g.a. Covid 19 pandemin är tvungna att inhibera eller flytta framöver sina planer.

Föreningspost 19.5.2020

Läs senaste föreningsposten här!

Utvecklingsbidrag för huset mitt i byn

Svenska kulturfonden har öppnat upp en tillfällig bidragsform för svenskspråkiga ungdoms- och kulturföreningar med eget föreningshus som påverkas av Coronakrisen.

Digital nätverksträff för evenemangsarrangörer

Måndagen den 18 maj klockan 20 håller SÖU en digital nätverksträff för evenemangsarrangörer. 

SÖU:s Vårmöte

SÖU:s vårmöte hålls på grund av omständigheterna elektroniskt 10.6.2020