Aktuella bidrag

27.01.2020 kl. 10:23
Det nya året är ett utmärkt tillfälle att testa något nytt i föreningen. Ta chansen och ansök om bidrag för er verksamhet från någon av finansiärerna som har ansökningstid just nu.

Januari

KulturÖsterbotten - projektbidrag för regionala projekt.

Aktion Österbotten - temaprojektet Feelgood-invest för att skapa en större gemenskap i byn, få med olika typer av invånare och skapa generationsöverskridande verksamhet (21.1-6.3).

Museiverket - bidrag för kulturarv och kulturmiljöer (7.1-14.2)

 

Februari

Konstsamfundet - bidrag för bl.a. kulturverksamhet, musik och teater. Särskilt prioriteras barn- och ungdomsverksamhet och förnyelse inom föreningslivet. 

Aktiastiftelserna/Sparbanksstiftelserna - understöd för bl.a. kulturaktiviteter, hembygdsarbete, barn, unga och idrott.

Harry Schaumans Stiftelse - bidrag för vetenskap, utbildning och kultur på svenska i Österbotten.

 

Fortlöpande ansökningstid

Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse - understöd för litterär och kulturell verksamhet som främjar det finlandssvenska kulturlivet, främst i form av projektverksamhet.

Svenska folkskolans vänner - för utbildning, kultur och fri bildning.

SÖU

Renoveringsbidrag för föreningshus

Planerar ni en renovering av föreningshuset? Ansök om renoveringsbidrag från Finlands Hembygdsförbund. Ansökningstiden pågår under september.

Föreningspost 18.6.2020

Läs föreningsposten här.

Semesterstängt på SÖU

SÖU:s kansli håller semesterstängt i juli.

Sommarevenemang i föreningarna

I sommar bjuder föreningarna på allt från sommarteater, loppis till glassförsäljning och barnklubbar. Kolla in evenemangslistan här.

Riktlinjer för sommarevenemang

Så länge restriktioner för att undvika smittspridning följs kan man ordna evenemang i sommar. Regionförvaltningsverket svarar på några vanliga frågor som berör evenemangsarrangörer.