Föreningsposten 7.5.2024

07.05.2024 kl. 14:21
Läs senaste nytt här!

Sommaren närmar sig

Tusen tack till alla föreningar och deltagare som gjorde Den stora talkodagen till ett så lyckat evenemang! I år deltog 32 föreningar och ordnade talko i strålande vårsol.

Nu fortsätter förberedelserna inför sommarsäsongen med de sista kurserna och marknadsföring av evenemang.

 

Kurser

Grundkurs för ordningvakter


Vill du utbilda dig till ordningsvakt? Kom med på vår grundkurs vid Övermark UF i Närpes med start 25 maj. Kursen hålls under fyra helgdagar kl. 10–18 och två vardagskvällar kl. 17–21.

Testtillfällen för hygien- och serveringspass


Sommarsäsongen står för dörren och då är det viktigt att ha hygien- och serveringspass i skick. Testtillfällen ordnas på flera platser i Österbotten av Edunova.

Vårens kurser

 

Aktuellt

 

Öppna Byars dag 8.6


Finlands största byaevenemang Öppna Byars dag arrangeras nu för tionde gången den 8 juni 2024. Under dagen öppnar byarna sina dörrar och arrangerar ett mångsidigt program.

Anmäl er senast 12.5

 

Nominera bra renoveringar


Känner du till ett välrenoverat föreningshus? Föreningshusdelegationen delar ut Hederspriset för bra renovering till ett föreningshus som renoverats respektfullt och vars användbarhet är bättre tack vare renoveringen.

Nominera din kandidat senast 31.5

 

Uppdatera era kontaktuppgifter på seurantalot.fi


Sommaren är snart här och med den många evenemang vid föreningshusen. Nu är det dags att uppdatera informationen om föreningshuset som finns på seurantalot.fi. Saknar ni inloggning till hemsidan? Ta kontakt med Kotiseutuliitto på seurantalot@kotiseutuliitto.fi.

 

Kultur

 

Puffa för sommarens evenemang


Lördagen den 1 juni utkommer både ett nytt nummer av ÖP och HSS-Medias sommarbilaga och ni har chansen att få synlighet för era evenemang i båda. Skicka infon om era evenemang till malin@sou.fi senast 26.5 för att komma med i ÖP. HSS-Media plockar infon om evenemangen från evenemangskalendern "Det händer i Österbotten" efter 15 maj.

Podden är tillbaka


Vad beror det på att folk köper biljett allt senare och vad kan arrangörerna göra för att få igång förköpet? Österbottniska Podden har vaknat upp ur vinterdvalan och i det här avsnittet är temat evenemang och kundbeteende.

Lyssna på Spotify

 

Efterlyses: Föreningsaktiv som vill presentera er verksamhet


Lördagen den 8 juni deltar SÖU i föreningen Steg för Stegs utbildningsdag i Vasa. Steg för Steg är Finlands enda svenskspråkiga förening för och med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Nu söker vi en föreningsaktiv som vill komma och berätta om er verksamhet och om hur man kan engagera sig i er förening för att påverka lokalsamhället. Är du intresserade? Ta kontakt med malin@sou.fi.

SÖU

Projektledare sökes

Vill du jobba med barn och unga? Projektete "Över tröskeln" söker en projektledare.
07.06.2024 kl. 10:29

Hygienpass och serveringspass

Sommarsäsongen står för dörren och nu är det dags att fixa hygien- och serveringspass inför alla evenemang. Testtillfällen hålls på flera platser i Österbotten.
07.05.2024 kl. 09:49

Grundkurs för ordningsvakter

Vill du utbilda dig till ordningsvakt och ha möjlighet att jobba för både föreningar, barer och evenemangsarrangörer? Kom med på vår grundkurs för ordningsvakter vid Övermark UF i Närpes med start i slutet av maj.
16.04.2024 kl. 13:40

Kallelse till vårmöte

SÖU:s medlemsföreningar kallas till förbundets vårmöte tisdagen den 23 april klockan 18.30.
10.04.2024 kl. 13:06