Föreningspost 11.10.2023

11.10.2023 kl. 15:10
Läs senaste nytt här!

Hej! Hösten är här, föreningshusen fylls med program och snart är det dags att börja fundera på vinterns revyer. Om ni går i revytankar ska ni inte missa vår kurs om hur man skriver för scenen med Ann-Luise Bertell i slutet av november.

Vill ni hellre ordna barnverksamhet i föreningen kan ni tipsa era ungdomar om våra barnledarkurser som hålls i Bennäs, Södra Vallgrund och Pörtom. Läs om detta och mycket mer i månadens föreningspost!


Höstens föreningsträffar

Nu är det dags för föreningsträffar i de udda ringarna! Välkommen med och träffa andra föreningsaktiva från närregionen och diskutera problem och samarbetsmöjligheter över en kopp kaffe. SÖU berättar om aktuella kurser, bidrag och annan föreningsinfo och ni kan ställa frågor och komma med önskemål. Föreningsträffarna hålls i

Första ringen vid Såka UF torsdag 26.10 kl. 19.

Tredje ringen vid Socklot UF onsdag 25.10 kl. 19.

Femte ringen vid Singsby HF måndag 23.10 kl. 19.

Sjunde ringen vid Övermark UF tisdag 31.10 kl. 19.


Barnledarkurser för unga

Känner du en ungdom som vill lära sig leda barnverksamhet? Nu ordnar SÖU:s projekt Unga ledare avgiftsfria kurser för ungdomar i åldern 13–18 år. Kurserna hålls i Pedersöre, Korsholm och Närpes i oktober och november under en fredag kväll kl. 17–20 och lördag kl. 9–16 vid följande föreningar:

Pedersöre UF, Loffens i Bennäs den 27 & 29 oktober
UF Havsbandet i Södra Vallgrund den 10–11 november
Pörtom UF den 24–25 november


Läs mer och anmäl dig till barnledarkursen här.

 

Aktuella bidrag

I oktober är det ansökningstid för en rad lokala bidrag. Missa inte möjligheten att ansöka om bidrag från följande fonder och stiftelser:

  • Sparbanksstiftelsen för Närpes, Kristinestad och Yttermark ger bidrag för kultur, barn- och ungdomsarbete, idrott, hembygdsarbete eller annan allmän- och samhällsnyttig verksamhet.
  • Kronoby kommun har ansökningstid för uppvärmningsbidrag samt bidrag för ledarutbildning.
  • Närpes stad har ansökningstid för driftsbidrag och bidrag för ungdomsverksamhet.
  • Centret för konstfrämjande har ansökningstid för bidrag för barnkultur, kulturverksamhet m.m

I november är det sedan ansökningstid för Svenska kulturfondens allmänna ansökan då föreningar kan ansöka om verksamhetsbidrag och projektbidrag.

Läs mer om de aktuella bidragen här.


SÖU:s höstmöte 8.11

SÖU:s medlemsföreningar kallas till förbundets höstmöte onsdagen den 8.11 kl. 18.00. Mötet hålls elektroniskt. På höstmötet behandlas de i förbundets stadgar §6 nämnda ärenden. I år är det val av styrelserepresentanter för de udda ringarna och ordförande. Medlemsföreningarna har möjlighet att lämna in motioner till höstmötet med post till vårt kansli (poststämpel gäller) eller per e-post på adressen kansli@sou.fi senast 15 dagar innan mötet. Möteshandlingar och övrig info publiceras på hemsidan en vecka innan mötet.


Att skriva för scenen 25–26.11

Välkommen till ett veckoslut där vi skriver! Ann-Luise Bertell berättar om sina erfarenheter av att skriva för scenen, både dramatiskt och revy. Och framförallt skriver vi själva och diskuterar med varandra. Revyskrivare kan under veckoslutet komma igång med skrivandet till årets revy. På lördagen fokuserar vi på teknik och uppbyggandet av berättelser och på söndag ligger fokus på skrivövningar och diskussioner. Deltagaravgiften är 35 euro och i den ingår lunch och kaffe båda dagarna. Workshoppen hålls vid Vörå UF, Bergbyvägen 15. Kursen pågår klockan 10–16 den 25–26 november. Här hittar du anmälningsformuläret. Har du endast möjlighet att delta ena dagen? Hör av dig till caroline@sou.fi!


Dags att plocka fram spelkorten

Nu ska alla som vill delta i SÖU:s pidroturnering anmäla sig till den egna ringens kontaktperson.Turneringen spelas mellan sexpersonerslag och de lag som klarar sig bäst i de lokala ringkvalen tar sig vidare till finalen som äger rum på Bridgeklubben i Vasa den 9 mars 2024. Reglerna, information om turneringen och kontaktuppgifter till personerna som håller i trådarna för ringkvalen finns på SÖU:s hemsida.

Vill man värma upp inför turneringen så ska man passa på att delta i Pidro VM som ordnas i Kvevlax UF den 30 oktober. Turneringen spelas mellan tvåpersonerslag och alla lag spelar åtminstone tre matcher. Anmälningar tas emot från klockan 17.30 och spelandet inleds klockan 18. Att delta kostar 10 euro per person.


ÖP-appen är här!

Nu kan du ha med dig ÖP i fickan vart du än går. ÖP-appen kan laddas ner kostnadsfritt från Google Play eller Appstore med namnet Österbottniska Posten och i appen hittar du senaste nummer samt alla tidigare tidningar som har digitaliserats. Papperstidningen kommer att fortsätta tryckas men hur gärna vi än skulle vilja så når vi inte alla som är intresserade av att läsa om vad som händer i UF-rörelsen, och därför är ÖP-appen ett utmärkt komplement. Appen har tagits fram av det svenska företaget Textalk som också tillhandahåller HSS Medias appar, den är således bekant för dem som läser Vasabladet, ÖT eller Sydin i telefonen. Man kan också läsa tidningarna digitalt på adressen op.sou.fi.

Behöver ni hjälp med bidragsansökningar, uppdatering av hemsidan, tillståndsansökan eller något annat föreningsrelaterat? Tveka inte att ta kontakt.

Hälsningar,
SÖU:s personal

 

SÖU

Julglögg på SÖU:s kansli 19.12

Välkommen på julglögg till SÖU:s kansli i Vasa tisdagen den 19 december mellan kl. 14–18.
22.11.2023 kl. 10:15

Föreningspost 15.11.2023

Läs senaste nytt här!
15.11.2023 kl. 15:37

Plan och styrelse för 2024

På höstmötet den 8 november fastslogs plan och budget för nästa verksamhetsår och styrelsen för 2024 valdes.
14.11.2023 kl. 10:00

SÖU:s höstmöte

SÖU:s medlemsföreningar kallas till förbundets höstmöte onsdagen den 8.11 kl. 18.00. Mötet hålls elektroniskt.
26.10.2023 kl. 15:38

Höstens föreningsträffar

Nu är det dags för föreningsträffar i de udda ringarna! Välkommen med och träffa andra föreningsaktiva från närregionen och diskutera problem och samarbetsmöjligheter över en kopp kaffe.
16.10.2023 kl. 09:20