Vörå UF är årets förening!

09.09.2023 kl. 22:30
Vörå ungdomsförening fick ta emot titeln Årets förening under Johannesgalan vid Klacken i Lillby på lördag.

I motiveringen nämns att Vörå UF har lyckats locka alla åldrar till sina evenemang som innehåller allt från dans och revy till minidisco och amazing vöörodagsrace. En viktig del är också ungdomsverksamheten i miniuf.

Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU) delar årligen ut Johannespris till föreningar och föreningsaktiva som har utmärkt sig under året.

Ulf Johansson som är aktiv i bland annat Oravais UF och Oravais Teater blev utsedd till Årets eldsjäl och Jens Vasberg som är aktiv i Wassor UF fick ta emot titeln Årets ungdom.

Årets Johannesgala hade Vilda västern-tema och samlade ett rekordstort antal deltagare på 300 personer.

 

Årets vinnare av Johannesprisen

Årets ungdom
Årets ungdom är en ung person eller grupp som arbetar för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga i föreningen. Årets ungdom kan också vara någon som i unga år kommit med i föreningen och som redan axlar stort ansvar.
 
Jens Vasberg, Wassor UF
"Ja kan jär he!" Det är ett direkt citat av Jens. Det är också ett ofta återkommande citat av honom. Jens har sedan sina tidiga tonår deltagit aktivt i Wassor UF:s styrelsearbete och han har under åren axlat mer och mer ansvar. Han har gått från att ansvara för bowlingen på barndiscot till att idag, 10 år senare, vara föreningens ordförande. Jens ställer upp i vått och torrt och sköter allt från kaffekokning till takläckage.
 
 
Årets eldsjäl
Årets eldsjäl brinner för föreningen och är en stöttepelare vare sig det gäller styrelsearbete, renoveringar eller revyövningar. Årets eldsjäl är en positiv kraft i föreningen.
 
Ulf Johansson, Oravais UF & Oravais teater
Ulf "Uffe" Johansson ställer upp i ur och skur, oavsett om det gäller på scenen eller bakom den, kaffekokning, servering, bidragsansökningar eller gräsklippning. Ja, listan kan göras lång! Uffe är aktiv i många föreningar: Oravais UF, Oravais teater, Oravais hembygdsföreningen och Oravais historiska förening, för att nämna några. Och som nybliven pensionär är engagemanget inom föreningslivet om möjligt ännu större än tidigare.
 
Årets förening
Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar föreningens arbete.
 
Vörå UF
Vörå UF är en mycket aktiv förening som ordnar danser, minidisco, revy, amazing vöörodagsrace m.m. Lokalen är i aktiv användning för olika festligheter och möten. En viktig och uppskattad del av verksamheten är miniuf, där ungdomarna har möjlighet att träffas och umgås några kvällar i veckan. Vörå UF har lyckats locka alla åldrar till sina evenemang!

 

SÖU

Föreningspost 11.10.2023

Läs senaste nytt här!
11.10.2023 kl. 15:10

Pidroturneringen inleds

Nu är det dags att anmäla sig till ringkvalen i SÖU:s pidroturnering.
13.09.2023 kl. 15:52

Kurser för första hjälpen, hygienpass och serveringspass

Under hösten ordnar Edunova, Optima, arbetar-, vuxen- och medborgarinstituten i Österbotten många kurser som föreningsaktiva kan ha nytta av. Också kurser i föreningskunskap och sociala medier för föreningar ordnas.
12.09.2023 kl. 11:24

Föreningspost 12.9.2023

Läs senaste nytt här!
12.09.2023 kl. 11:20

Barnledarkurser för unga

I höst kommer SÖU:s projekt Unga ledare utbilda ungdomar till ledare för barnverksamhet i föreningar. Kurserna hålls i Pedersöre, Korsholm och Närpes i oktober och november.
11.09.2023 kl. 09:34