Vörå UF är årets förening!

09.09.2023 kl. 22:30
Vörå ungdomsförening fick ta emot titeln Årets förening under Johannesgalan vid Klacken i Lillby på lördag.

I motiveringen nämns att Vörå UF har lyckats locka alla åldrar till sina evenemang som innehåller allt från dans och revy till minidisco och amazing vöörodagsrace. En viktig del är också ungdomsverksamheten i miniuf.

Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU) delar årligen ut Johannespris till föreningar och föreningsaktiva som har utmärkt sig under året.

Ulf Johansson som är aktiv i bland annat Oravais UF och Oravais Teater blev utsedd till Årets eldsjäl och Jens Vasberg som är aktiv i Wassor UF fick ta emot titeln Årets ungdom.

Årets Johannesgala hade Vilda västern-tema och samlade ett rekordstort antal deltagare på 300 personer.

 

Årets vinnare av Johannesprisen

Årets ungdom
Årets ungdom är en ung person eller grupp som arbetar för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga i föreningen. Årets ungdom kan också vara någon som i unga år kommit med i föreningen och som redan axlar stort ansvar.
 
Jens Vasberg, Wassor UF
"Ja kan jär he!" Det är ett direkt citat av Jens. Det är också ett ofta återkommande citat av honom. Jens har sedan sina tidiga tonår deltagit aktivt i Wassor UF:s styrelsearbete och han har under åren axlat mer och mer ansvar. Han har gått från att ansvara för bowlingen på barndiscot till att idag, 10 år senare, vara föreningens ordförande. Jens ställer upp i vått och torrt och sköter allt från kaffekokning till takläckage.
 
 
Årets eldsjäl
Årets eldsjäl brinner för föreningen och är en stöttepelare vare sig det gäller styrelsearbete, renoveringar eller revyövningar. Årets eldsjäl är en positiv kraft i föreningen.
 
Ulf Johansson, Oravais UF & Oravais teater
Ulf "Uffe" Johansson ställer upp i ur och skur, oavsett om det gäller på scenen eller bakom den, kaffekokning, servering, bidragsansökningar eller gräsklippning. Ja, listan kan göras lång! Uffe är aktiv i många föreningar: Oravais UF, Oravais teater, Oravais hembygdsföreningen och Oravais historiska förening, för att nämna några. Och som nybliven pensionär är engagemanget inom föreningslivet om möjligt ännu större än tidigare.
 
Årets förening
Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar föreningens arbete.
 
Vörå UF
Vörå UF är en mycket aktiv förening som ordnar danser, minidisco, revy, amazing vöörodagsrace m.m. Lokalen är i aktiv användning för olika festligheter och möten. En viktig och uppskattad del av verksamheten är miniuf, där ungdomarna har möjlighet att träffas och umgås några kvällar i veckan. Vörå UF har lyckats locka alla åldrar till sina evenemang!

 

SÖU

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter

Sommaren är här och med den många evenemang vid föreningshusen, då är det viktigt att kontaktuppgifterna till föreningen stämmer.
18.06.2024 kl. 10:11

Vikariat som verksamhetsledare

SÖU:s styrelse lediganslår ett vikariat som verksamhetsledare med möjlighet till fast anställning.
14.06.2024 kl. 23:00

Verksamhetsledaren byter organisation

Styrelsen för Svenska lantbrukssällskapens förbund har anställt Jonas ”Josip” Rönnqvist som ny verksamhetsledare till Finlands svenska 4H. Rönnqvist har en lång erfarenhet av tredje sektorn, av barn- och ungdomsverksamhet, likaså ett brett kontaktnät inom den finlandssvenska föreningsvärlden. Rönnqvist inleder sitt arbete på Fs4H den 1 september 2024. Rönnqvist lämnar posten som verksamhetsledare för SÖU (Svenska Österbottens Ungdomsförbund).
13.06.2024 kl. 12:00

Projektledare sökes

Vill du jobba med barn och unga? Projektete "Över tröskeln" söker en projektledare.
07.06.2024 kl. 10:29

Föreningsposten 7.5.2024

Läs senaste nytt här!
07.05.2024 kl. 14:21