Hur vet man vad unga vill ha?

17.02.2023 kl. 10:22
Under det senaste året har projektet Unga har ordet gett ungdomar möjlighet att påverka verksamheten i de lokala ungdomsföreningarna. Nu avslutas projektet med publiceringen av en handbok med tips om hur man engagerar unga i föreningsverksamheten.

Läs handboken Engagera unga i föreningen (pdf).

Handboken kommer också att delas ut under vårens föreningsträffar.

Under projekttiden har sex föreningar i Österbotten fått hjälp med att undersöka ungdomarnas önskemål på föreningsverksamheten och bidrag för att ordna evenemang som de unga har efterlyst.

UF Hoppet och Pörtom UF har ordnat spelkvällar med matlagning, Solf UF har hållit ungdomscafé och UF Havsbandet har ordnat ungdomskväll utomhus med matlaning över öppen eld. Pörtom UF ordnade också en gruppresa med lasertag medan Kronoby U&N har införskaffat en spelkonsol och Terjärv UF har köpt ett pingisbord för ungdomsverksamheten.

Läs mer om projektet Unga har ordet här.

SÖU

Intressekoll för repetition av maktmedelsövningar

Den senaste tiden har vi fått flera förfrågningar om en repetition av maktmedelsövningar för ordningsvakter, utöver de officiella grund- och repetitionsutbildningarna. Nu undersöker vi intresset för en sådan kurs inför sommaren.
21.03.2023 kl. 11:50

Föreningspost 6.3.2023

Läs senaste nytt här!
06.03.2023 kl. 12:58

Lär dig skriva föreningens historik

Många föreningar står inför ett jubileum eller funderar av andra orsaker på att dokumentera sin historia. Men hur ska man göra om man vill skriva föreningens historik och vad behöver man tänka på?
24.02.2023 kl. 09:54

Vårens föreningsträffar

Äntligen är det dags för fysiska föreningsträffar igen efter en lång tid med digitala mötet och träffar. Under våren besöker SÖU fem ringar och bjuder in medlemmarna till föreningsträff.
24.02.2023 kl. 09:50

Dags att lämna in föreningsstatistiken

Nu är det igen den tiden på året då det är dags för alla SÖU:s medlemsföreningar att lämna in föreningsstatistiken över föregående verksamhetsår (2022).
24.02.2023 kl. 09:43