Aktuella bidrag

01.12.2022 kl. 11:48
Året lider mot sitt slut men ännu hinner man ansöka om bidrag för bland annat hobbyverksamhet för barn och unga. I januari är det också ansökningstid för KulturÖsterbottens projektbidrag.

​December

  • Regionförvaltningsverken beviljar understöd för lokal hobbyverksamhet för barn och unga. Syftet med understödet är att i enlighet med de mål som undervisnings- och kulturministeriet ställt upp öka barns och ungas jämlika hobbymöjligheter. Läs mer om bidraget och ansök senast 15.12 här.

Januari

Februari

  • Konstsamfundet - bidrag för bl.a. kulturverksamhet, musik och teater. Föreningar kan bland annat ansöka om stöd för medborgaraktivitet och få verksamhetsbidrag, bidrag för samarbetsprojekt och barn- och ungdomsverksamhet. Även amatörteater understöds med verksamhetsbidrag, bidrag för utvecklingsprojekt, uppsättningar och turnéer. Läs mer om Konstsamfundets februariansökan här.
  • Aktiastiftelserna/Sparbanksstiftelserna - understöd för bl.a. kulturaktiviteter, hembygdsarbete, barn, unga och idrott. Läs mer om Aktia- och Sparbanksstifelsernas ansökan här. 
  • Harry Schaumans Stiftelse - bidrag för vetenskap, utbildning och kultur på svenska i Österbotten. Läs mer här.

Följande fonder och stiftelser har fortlöpande ansökningstid

SÖU

Lilja Öhman leder Över tröskeln

SÖU:s nya projekt Över tröskeln kommer ordna aktiverande lågtröskelverksamhet för barn och unga i samarbete med förbundets medlemsföreningar.
27.01.2023 kl. 10:15

Föreningspost 12.1.2023

Läs senaste föreningsposten här!
12.01.2023 kl. 10:36

Grundkurs för ordningsvakter

Vill du utbilda dig till ordningsvakt och ha möjlighet att jobba för både föreningar, barer och evenemangsarrangörer? Kom med på vår grundkurs för ordningsvakter vid Lillby UF i Purmo med start i slutet av februari.
10.01.2023 kl. 09:42

Aktuella bidrag

Nytt år och nya möjligheter! Här listar vi årets första bidrag som föreningar kan söka.
03.01.2023 kl. 10:36

Tips inför det nya verksamhetsåret

Vid årskiftet är det många föreningar som byter styrelsemedlemmar och inleder ett nytt verksamhetsår. För att starten ska bli så smidig som möjligt har vi samlat några tips och råd som det är bra att tänka på.
02.01.2023 kl. 09:13