Har ni för höga driftskostnader?

03.05.2022 kl. 14:25
Är något galet med föreningens försäkring? För att få svar på detta har SÖU utformat en enkät. Vi kartlägger föreningshusens driftskostnader och användningsgrad samt behovet av kommande renoveringar.

Vad är nyttan med det då? Jo, med de siffrorna kan SÖU påvisa behov av stöd till föreningar och föreningshus för kommuner och olika finansiärer, för att bedriva lobbyarbete behöver vi ordentliga underlag. Ytterligare finns en nytta för just din förening. De svar ni fyller i jämförs med andra föreningar och motsvarande föreningshus vilket ger er möjlighet att reagera på avvikelser.

För att få vettiga resultat som ger konkret information hoppas vi att så många som möjligt fyller i. Tanken är att denna enkät ska bli återkommande så att vi även kan få resultat över tid samt justera och komplettera frågorna vid behov. En motsvarande undersökning kommer även att göras i övriga Svenskfinland så att jämförelser mellan regionerna kan göras.

Det är bra att söka fram basuppgifter om ert föreningshus innan ni fyller i enkäten (byggnadsår, storlek) samt ha bokslutet för 2021 tillgängligt, de flesta uppgifter borde gå att hitta där eller i de fakturor som inkommit under året. Bekanta er gärna med enkäten innan ni fyller i den så att ni enkelt får fram alla uppgifter. Vi vet att 2021 var ett speciellt år på grund av coronapandemin och att förbrukningen rimligen var lägre än vanligt, detta noteras för jämförelser med kommande år.

Vi hoppas verkligen ni tar er tid att fylla i detta, ytterligare information finns i själva enkäten, finns frågor får ni gärna ta kontakt med Josip på SÖU:s kansli på epost josip@sou.fi eller tel. 040 1975 577. Vi önskar få in era svar senast 9.5. Enkäten hittas här: https://forms.gle/h5cdBPfQNHbgxdpU7

SÖU