Delta i stora talkodagen

11.06.2021 kl. 11:21
Pricka in 11 september i kalendern för då är det dags för den stora talkodagen! Bjud in byborna till lokalen och gör det som österbottningar gör bäst – arbetar på talko. SÖU står för kaffe och bullar. 

I samband med föreningshusdagen den 11 september passar SÖU på att ordna en gemensam talkodag vid föreningshusen. Gör hösttalkot till en kul grej och bjud in byborna till lokalen för att ta del av talkogemenskapen. Den stora Talkodagen ordnas nu för andra gången och är en möjlighet för föreningen att locka ut nya talkoarbetare till föreningen och visa upp sin verksamhet för allmänheten. 

SÖU bjuder på kaffe och bulla åt alla deltagare. Den förening som uppvisar störst talkoglädje under dagen utses till vinnare och får en årsförbrukning av talkokaffe!

Läs mer om evenemanget och anmäl er förening via formuläret längst ner på denna sida senast 5.9.

SÖU

Locka publiken till skärmen

KulturÖsterbottens projekt Kulturresiliens ordnar en tredelad föreläsningsserien där du lär dig mer om vad du behöver tänka på när du i ett digitalt sammanhang ska nå ut till din publik och hur du i praktiken gör det.

Aktuella bidrag

November är i full gång och det innebär ansökningstid för Svenska kulturfondens allmänna ansökan för verksamhets- och projektbidrag. Dessutom finns det andra aktuella bidrag att söka och vi på SÖU ger stöd och råd vid bidragsansökningen.

Malin Haka ny ordförande för SÖU

Vid höstmötet 16.11 valde SÖU ny ordförande och styrelserepresentanter för de udda ringarna. Här kan du bekanta dig med verksamhetsplanen och styrelsen för 2022.

Ansök om LokalTapiolas miljöstipendium

Är du aktiv i en förening där ni jobbar med miljöfrågor? Har ni ett projekt ni vill genomföra, men saknar finansiering? Då har ni chansen att få ett bidrag!

Föreningspost 8.11.2021

Läs senaste föreningsposten här!