Föreningspost 9.12.2022

09.12.2022 kl. 13:43
Läs senaste föreningsposten här!


Hej! Julen närmar sig med stormsteg och många föreningar ordnar Luciafester och andra julevenemang de närmaste veckorna. Läs mer om dem, hur man effektiviserar uppvärmningen av föreningshuset och SÖU:s senaste medlemsförening i årets sista ÖP som delas ut i helgen. I början av nästa vecka finns den också att läsas online här. I väntan på ÖP kan ni lyssna på ett nytt avsnitt av Österbottniska Podden med Korsnäs UF:s nya styrelse på Soundcloud eller Spotify.

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter
Vid årskiftet är det många föreningar som byter styrelsemedlemmar. Nu uppmanar vi alla SÖU:s medlemsföreningar att uppdatera sin styrelse och kontaktperson i SÖU:s digitala kontor Desky. Styrelsen uppdateras under Statistik och fliken Föreningspersoner, och kontaktpersonen som även syns utåt för allmänheten uppdateras under Basuppgifter. Vid byte av styrelsemedlemmar lönar det sig också att beställa föreningsposten direkt till de nya medlemmarnas egna e-postadresser.


Grundkurs för ordningsvakter i Purmo
Vill du utbilda dig till ordningsvakt och ha möjlighet att jobba för både föreningar, barer och evenemangsarrangörer? Kom med på vår grundkurs för ordningsvakter i Purmo i början av nästa år. Mer info och anmälan kommer snart på hemsidan.

Påverka vårens kurser
Just nu planeras vårens kurser vid SÖU och du har möjlighet att påverka utbudet. SÖU planera kurser utgående från medlemmarnas önskemål och behov och vi kan hålla kurser både fysiskt och digitalt för minst sju deltagare. Svara på vår korta enkät för att påverka vårens kursutbud och var de hålls.

Öka föreningens synlighet 25.1
Kom med på en inspirerande föreningsworkshop där du får lära dig hur du kan jobba med din förenings sociala medier för att skapa engagemang och intresse för föreningen. Tillfället är kostnadsfritt och riktar sig till styrelsemedlemmar, föreningsfunktionärer och föreningsentusiaster, fler från samma förening får gärna delta. Workshopen hålls den 25 januari kl. 18–20.30 i Österbottens föreningars lokaler i Vasa på Korsholmsesplanaden 44, 2. vån. Tillfället ordnas av projektet Ung i Förening och du kan anmäla dig senast 19.1 här.

Aktuella bidrag

Året lider mot sitt slut men ännu hinner man ansöka om bidrag.

Flera fonder och stiftelser har fortlöpande ansökningstid.

Beställ spelkort och resultatblock till jul
Nu finns det möjlighet att köpa SÖU:s efterfrågade resultatblock och spelkort till julklappssäcken. I de 50-sidor tjocka blocken kan man bokföra sina pidrospel i prydliga tabeller. På baksidan av blocket finns även reglerna för pidro. Blocken kostar 3 euro styck och spelkorten 5 euro, postkostnad tillkommer. För att du ska hinna få din leverans före jul behöver vi din beställning senast måndag 12 december.


Välkommen på julglögg
Onsdagen den 21 december bjuder SÖU in till julglögg på kansliet i Vasa tillsammans med våra hyresgäster Finlands Svenska Hembygdsförbund och USM. Glöggen är varm mellan klockan 14 och 17 på Handelsesplanaden 10 D, andra våningen med ingång från gården.


Dags att lämna in teaterstatistiken
Alla svenskspråkiga amatörteatrar och revyföreningar som spelat under 2022 ombeds fylla i FSU:s teaterstatistik. Teaterstatistiken samlas in och sammanförs sedan med de finskspråkiga organisationernas uppgifter och bildar tillsammans Finlands officiella statistik. Sista inlämningsdatum är 1.2.2023 och formuläret finns på FSU:s hemsida.

Enkät om föreningshusens driftskostnader
Är ni oroliga för föreningshusets driftskostnader i vinter? SÖU diskuterar regelbundet med myndigheter och finansiärer för att underlätta föreningarnas situation men för det behövs konkret fakta och statistik. Alla SÖU:s medlemsföreningar som inte redan har svarat på enkäten om föreningshusens driftskostnader uppmanas göra det så snart som möjligt. Varje svar är viktigt! Svara på enkäten här.


God jul och ett gott nytt föreningsår!

Önskar,
SÖU:s personal

 

SÖU

Julglögg på SÖU:s kansli 19.12

Välkommen på julglögg till SÖU:s kansli i Vasa tisdagen den 19 december mellan kl. 14–18.
22.11.2023 kl. 10:15

Föreningspost 15.11.2023

Läs senaste nytt här!
15.11.2023 kl. 15:37

Plan och styrelse för 2024

På höstmötet den 8 november fastslogs plan och budget för nästa verksamhetsår och styrelsen för 2024 valdes.
14.11.2023 kl. 10:00

SÖU:s höstmöte

SÖU:s medlemsföreningar kallas till förbundets höstmöte onsdagen den 8.11 kl. 18.00. Mötet hålls elektroniskt.
26.10.2023 kl. 15:38

Höstens föreningsträffar

Nu är det dags för föreningsträffar i de udda ringarna! Välkommen med och träffa andra föreningsaktiva från närregionen och diskutera problem och samarbetsmöjligheter över en kopp kaffe.
16.10.2023 kl. 09:20