Kurser om lägerverksamhet och utomhuspedagogik

07.05.2021 kl. 11:36
Vill ni ordna lägerverksamhet för barn och unga eller testa utomhuspedagogik i föreningen? Då ska ni delta i våra kurser om barnverksamhet i juni.

Ordna läger för barn och unga 1.6

Tisdagen den 1 juni kl. 18–20 ordnar vi i samarbete med Finlands svenska 4H en kurs om lägerverksamhet vid Kållby samlingshus i Pedersöre. Vi går igenom allt man behöver tänka på både då man planerar och genomför lägerverksamhet. Vi berör frågor som till exempel marknadsföring, säkerhet, lägerprogram, barngruppen och bespisning. Det finns tillfälle för diskussion och frågor, och du får också konkreta exempel på hur 4H har genomfört läger. 

 

Testa utomhuspedagogik i föreningen 15.6

Tisdagen den 15 juni kl. 18-20 ordnar vi i samarbete med Kvarkens naturskola en kurs i utomhuspedagogik vid Öjberget i Sundom. Genom att undersöka, uppleva och upptäcka skapar vi förståelse och empati för varandra och vår närmiljö. Kvarkens naturskola erbjuder alla intresserade tips på vad man bör tänka på inför en utedag med barn och unga. Vi testar på övningar som lämpar sig för olika målgrupper, även i syftet att stärka teamkänslan bland vuxna. Reflektion och diskussion är givna inslag under kvällens gång.

Läs mer om kurserna och anmäl dig till ett eller flera tillfällen här.

SÖU