Skrivtävling för unga

15.04.2021 kl. 10:34
Vad innebär det att vara ung idag? Skriv ner dina tankar och skicka in ett bidrag till skrivtävlingen Ung 2021 och ta chansen att vinna fina priser. Formen, längden och temat på texten bestämmer du själv. Syftet med tävlingen är att väcka läs- och skrivglädje bland unga och SÖU är en av flera medarrangörer.
Vad innebär det att vara ung 2021? Vi vill läsa just dina tankar. Därför arrangerar vi en skrivtävling där du kan vinna fina priser. Skrivtävlingen delas in i tre ålderskategorier och avgörs den 10 oktober. 
 
I fjol ordnades ett liknande projekt, som var så pass populärt att arrangörerna bestämt sig för att göra en favorit i repris. Tävlingsreglerna är ännu friare än i fjol. Formen, längden och temat på texten bestäms av deltagaren själv. Det enda kravet är att bidraget belyser hur det är att vara ung i dag.

Berätta för oss vad du gör på din fritid eller dela med dig av dina framtidsplaner. Du kan också skriva om det som bränner mest i ditt liv. Vilka frågor grubblar du på? Vad ger dig glädje i vardagen? 

Texterna bedöms av en jury. För att alla ska ha en chans att vinna lottas ett pris ut bland alla som deltagit. Priset till vinnarna i alla kategorier är en Iphone 11. 

Dessutom har arrangörerna planer på att sammanställa alla texter till ett tidsdokument, för att man i framtiden ska kunna titta tillbaka på hur det kändes att vara ung i början på 2020-talet. 
 
Tävlingskategorier: Unga i åldern 13–16, 17–20 och 21–25 år.
Tema: Att vara ung 2021.
Texttyp: Novell, dikt, essä, debattinlägg, låttext eller annat som är din grej.
Tävlingstid: 7 april–10 oktober.
Pris: Iphone 11. En vinnare per tävlingskategori plus en som lottas ut bland alla deltagare.
Bidrag och frågor: text@hssmedia.fi.
Arrangörer: Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland, Centret för livslångt lärande, Läsambassadörerna och Unga Scenkompaniet.
 
SÖU