Föreningspost 17.1.2020

17.01.2020 kl. 12:51
Läs senaste föreningsposten här!

Hej och god fortsättning på det nya året!Revysäsongen är i full gång och på vår hemsida hittar ni alla premiärdatum och info om var man kan boka biljetter till årets skrattfester. Ni kan också inleda det nya året med att lära er något nytt som hur man enkelt kan använda sociala medier i föreningen för att nå sin målgrupp. Det är också dags att anmäla sig till pidrokryssningen och boka in datumet för årets stora talkodag. Det här och mycket mer kan ni läsa om i månadens föreningspost.

 

Nätverksträffar om sociala medier

Vill ni nå ut till fler med info om föreningens verksamhet och evenemang? Kom då med på våra nätverksträffar om sociala medier i föreningen. Julia Olin från YES communications lär ut enkla knep för att underlätta användningen av facebook och instagram i er förening. Hon berättar hur man enkelt skapar innehåll och får ut sitt budskap samt hur man skapar engagemang och håller kontakt med sin målgrupp. Träffarna är ca 2 timmar långa där teori varvas med praktik. Välkommen till Petalax UF tisdag 21.1 eller i Kärklax UF torsdag 23.1 kl. 19. Tillfällena är gratis, men anmäl dig senast 20.1 till nora@sou.fi.

 

Livestreama seminarium om föreningshusrenovering

Går ni i renoveringstankar och vill veta mer om vilka möjligheter det finns till bidrag? Då kan ni livestreama Svenska kulturfondens seminarium om renoveringsbidrag för föreningshus som hålls tisdag 21.1 i Helsingfors. Läs mer om programmet och livestreamen HÄR.

 

Det statliga renoveringsbidraget

Beredningen av fjolårets ansökningar av det statliga renoveringsbidraget har anlänt till SÖU. Tyvärr har flera av ansökningar blivit underkända p.g.a. att de är bristfälliga. Därför vill vi påminna de som tänker ansöka om renoveringsbidrag i år, om att börja med ansökningen i tid (gärna redan nu) och att ta hjälp av oss på SÖU med ansökningen.

 

Aktuella bidrag

Januari: KulturÖsterbotten - projektbidrag för regionala projekt.

Februari: Konstsamfundet - bidrag för bl.a. kulturverksamhet, musik och teater. Särskilt prioriteras barn- och ungdomsverksamhet och förnyelse inom föreningslivet. 

Aktiastiftelserna/Sparbanksstiftelserna - understöd för bl.a. kulturaktiviteter, hembygdsarbete, barn, unga och idrott.

Harry Schaumans Stiftelse - bidrag för vetenskap, utbildning och kultur på svenska i Österbotten.

Fortlöpande ansökningstid: Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse- understöd för litterär och kulturell verksamhet som främjar det finlandssvenska kulturlivet, främst i form av projektverksamhet.

 

Boka bio till lokalen!

Nu är det åter möjligt att boka SÖU:s mobila biograf och ordna filmkväll i lokalen. Filmcentrum Botnia sköter numera alla bokningar och visningar. För tillfället finns bland annat filmerna Frozen 2 och Sune – Best Man i projektorn. Visningen bör bokas minst en månad på förhand och filmcentret har en 6,5 meter bred bioduk som tas med till lokalerna. Bokningsförfrågningar skickas till Jukka Rajala-Granstubb på info@elokuvakeskusbotnia.org. Prislista och praktisk info kring visningarna finns HÄR.

 

Pidrokryssning 4.4

Häng med på SÖU:s första pidrokryssning till havs. Turneringen äger rum lördagen den 4 april på Wasaline och spelas i tvåmannalag. Deltagaravgiften per person är 65 euro och i det ingår kryssningsbiljett, kaffe, smörgås och skärgårdsbord. Anmäl dig och din kompis till turneringen i formuläret HÄR eller per telefon till Caroline 040 198 9010. Vid anmälningen behövs namn, födelsedatum och eventuella dieter för båda spelarna.

 

Tipsa ÖP och delta i läsarundersökningen

Den 28 mars utkommer årets första nummer av ÖP. Tipsa gärna caroline@sou.fi om intressanta föreningsmänniskor och evenemang som ni vill att vi skriver om. Under hela januari kan ni också delta i ÖP:s läsarundersökning. Bland alla som svarar lottar vi ut ett presentkort till Netticket.

 

Stora talkodagen 9.5

I början av maj är det dags för en repris av fjolårets lyckade evenemang Stora talkodagen. Redan nu kan ni boka in lördagen den 9 maj i kalendern. Vi hoppas att så många föreningar som möjligt ska delta genom att bjuda in allmänheten till talko vid föreningshusen. Mer info om evenemanget och anmälan kommer senare i vår.

 

Kom ihåg att följa med senaste nytt på hemsidan, instagram och facebook.
Kontakta gärna oss på kansliet om ni har frågor!

Hälsningar,
SÖU:s personal

 

SÖU