Repetitionskurs för ordningsvakter

13.10.2021 kl. 09:43
Behöver du förnya ditt ordningsvaktskort? Passa då på att gå Vörå medborgarinstituts repetitionskurs i november.

Vörå medbordaginstitut håller en repetitionskurs för ordningsvakter lördag 20 november.

Håller ditt befintliga ordningsvaktskort på att löpa ut bör du gå en repetitionskurs för att kunna förnya ditt kort. Har ditt kort redan löpt ut, men du gått en grundutbildning för ordningsvakter på 32h eller 40h grundutbildningen kan du delta i denna repetitionskurs för att kunna ansöka om nytt kort. Intyget för rep.utbildningen är i kraft 6 mån. Har man inte sökt ut nytt kort under den tiden så går man rep.utbildningen på nytt.

Kursinnehållet följer inrikesministeriets kursprogram, vilken förutsätts för att polisen ska bevilja ordningsvaktskort. Kortet ger rätt att fungera som ordningsvakt vid olika sammankomster. En ordningsvakt godkänns för högst 5 år i sänder av polisinrättningen på ordningsvaktens hemort. 

Anmäl dig till kursen hos Vörå medborgarinstitut.

 

 

SÖU

Föreningspost 2.12.2021

Läs senaste föreningsposten här!

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter

Vid årskiftet är det många föreningar som byter styrelsemedlemmar. Kom ihåg att uppdatera den nya styrelsens kontaktuppgifter på föreningens hemsida, i det digitala kontoret Desky, till Föreningsregistret och Skatteverket.

Sammankomstbegränsning för inomhusutrymmen

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade 25.11.2021 riktade sammankomstbegränsningar för inomhusutrymmen i Vasa sjukvårdsdistrikts område. Beslutet är i kraft 27.11–19.12.2021.

Nätverksträff om verksamhetsidéer

Har ni svårt att komma igång med föreningsverksamheten efter en längre tid av restriktioner? Behöver ni inspiration för en nystart av föreningen? Kom med på SÖU:s digitala nätverksträff om verksamhetsidéer torsdag 9 december kl. 19 på Zoom för att få tips och idéer om verksamhet man kan ordna i föreningen.

Locka publiken till skärmen

KulturÖsterbottens projekt Kulturresiliens ordnar en tredelad föreläsningsserien där du lär dig mer om vad du behöver tänka på när du i ett digitalt sammanhang ska nå ut till din publik och hur du i praktiken gör det.