Digital marknadsföring för föreningar

07.03.2021 kl. 09:32
Har din förening behov av att göra upp en hållbar strategi för digital marknadsföring? Projektet Museilotsen kan i samarbete med Yrkesakademin erbjuda utbildningen Digital marknadsföring för föreningar, en examensdel inom merkonomlinjen vid Yrkesakademin.

Nu har du chansen att förkovra dig själv och samtidigt göra en konkret insats som föreningen kommer att ha nytta av en lång tid framöver!

Utbildningen består av tre föreläsningar (online), och däremellan arbetar man med olika uppgifter relaterade till den egna föreningen. 

Den första föreläsningen ordnas 7.4 kl. 17-19 och är öppen för alla, så den kan man alltså delta i även om man inte tänker avlägga de övriga delarna.

Föreläsningen är översiktlig och behandlar hur du:

  • Effektivt når och kommunicerar med din målgrupp i sociala medier 
  • Producerar engagerande innehåll 
  • Skapar en tydlig grafisk profil 
  • Lär dig de sociala mediernas olika funktioner 
  • Integrerar arbetet med sociala medier i den dagliga verksamheten

Den som vill gå hela utbildningen kommer att arbeta mer ingående med de ovanstående delarna under utbildningens gång.

Du deltar i tre föreläsningstillfällen online och jobbar däremellan med handledda självstudier. Utbildningen genomförs som en delexamen inom merkonomlinjen och pågår ca tre månader. Kan avläggas på läroavtal.

Tidtabell: Torsdagar 7 april, 5 maj och 2 juni kl. 17.00-19.00 via Teams.

Frågor och anmälningar riktas till Cecilia Yrttiaho, lärare i affärsverksamhet vid Yrkesakademin på cecilia.yrttiaho@yrkesakademin.fi eller tfn. 050 408 8347.

 

SÖU

Föreningspost 2.12.2021

Läs senaste föreningsposten här!

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter

Vid årskiftet är det många föreningar som byter styrelsemedlemmar. Kom ihåg att uppdatera den nya styrelsens kontaktuppgifter på föreningens hemsida, i det digitala kontoret Desky, till Föreningsregistret och Skatteverket.

Sammankomstbegränsning för inomhusutrymmen

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade 25.11.2021 riktade sammankomstbegränsningar för inomhusutrymmen i Vasa sjukvårdsdistrikts område. Beslutet är i kraft 27.11–19.12.2021.

Nätverksträff om verksamhetsidéer

Har ni svårt att komma igång med föreningsverksamheten efter en längre tid av restriktioner? Behöver ni inspiration för en nystart av föreningen? Kom med på SÖU:s digitala nätverksträff om verksamhetsidéer torsdag 9 december kl. 19 på Zoom för att få tips och idéer om verksamhet man kan ordna i föreningen.

Locka publiken till skärmen

KulturÖsterbottens projekt Kulturresiliens ordnar en tredelad föreläsningsserien där du lär dig mer om vad du behöver tänka på när du i ett digitalt sammanhang ska nå ut till din publik och hur du i praktiken gör det.