Föreläsning: Att regissera (amatörer)

19.03.2021 kl. 10:52
ÅPSCEN online fortsätter med en föreläsning av Annika Åman onsdagen den 31 mars klockan 19 på Zoom.

Är du själv intresserad av regi eller finns det någon i er förening som borde ta steget och stiga upp i regissörsstolen? Hur kan du bli en bättre regissör och ledare, hitta din stil och få gruppen att förstå dina visioner? Annika Åman har över tio års erfarenhet av att regissera på bland annat Oravais Teater och Unga Scenkompaniet och delar under denna föreläsning med sig av sina erfarenheter och tankar kring regissörens uppgift och verktyg, samt vilka utmaningar och fördelar det finns med att jobba med amatörteaterskådespelare. Kom med och låt dig inspireras, väck din inneboende regissör eller dela med dig av dina erfarenheter. Frågor och önskemål kan gärna skickas på förhand i samband med anmälningen. Anmäl dig senast den 29 mars. Träffen ordnas virtuellt via Zoom, och alla anmälda får en länk per e-post.

Här är anmälningsformuläret: https://forms.gle/p6aHtJ8YVpuV8Kd29

 

SÖU

Sammankomster i maj

Trots vissa lindringar begränsas sammankomster fortsättningsvis i västra och inre Finland i maj.

Nätverksträff för evenemangsarrangörer

Tisdagen den 11 maj klockan 19 ordnar SÖU en digital nätverksträff för evenemangsarrangörer. Vi diskuterar coronaläget och möjligheterna att ordna evenemang i sommar.

Coronaläget plågar ännu föreningshusen – stödpaketet till kulturbranschen kommer vid en lämplig tidpunkt

Coronarestriktionerna har lett till att en stor del av föreningshusen fortsättningsvis hållits stängda. Nu funderar många på hur man ska klara av underhållskostnaderna, då man inte har några inkomster. Stödpaketet till kulturen hjälper också föreningshus som är i knipa.

Föreningspost 23.4.2021

Läs senaste nytt här!

Enkät om digitala kulturtjänster

Är du professionell kulturaktör eller arbetar du med kultur inom en förening? Känner du att det vore bra med mer kunskap och insikter i digitala kulturtjänster? Svara då på KulturÖsterbottens enkät!