Föreläsning: Att regissera (amatörer)

19.03.2021 kl. 10:52
ÅPSCEN online fortsätter med en föreläsning av Annika Åman onsdagen den 31 mars klockan 19 på Zoom.

Är du själv intresserad av regi eller finns det någon i er förening som borde ta steget och stiga upp i regissörsstolen? Hur kan du bli en bättre regissör och ledare, hitta din stil och få gruppen att förstå dina visioner? Annika Åman har över tio års erfarenhet av att regissera på bland annat Oravais Teater och Unga Scenkompaniet och delar under denna föreläsning med sig av sina erfarenheter och tankar kring regissörens uppgift och verktyg, samt vilka utmaningar och fördelar det finns med att jobba med amatörteaterskådespelare. Kom med och låt dig inspireras, väck din inneboende regissör eller dela med dig av dina erfarenheter. Frågor och önskemål kan gärna skickas på förhand i samband med anmälningen. Anmäl dig senast den 29 mars. Träffen ordnas virtuellt via Zoom, och alla anmälda får en länk per e-post.

Här är anmälningsformuläret: https://forms.gle/p6aHtJ8YVpuV8Kd29

 

SÖU

Dags att nominera eldsjälar till Johannesgalan

I höst är det äntligen dags för Johannesgala igen efter en paus på två år. Nu kan vem som helst nominera en person eller en förening som man anser vara värd ett pris. Lämna in din nominering senast 31 augusti.

Föreningspost 21.6.2022

Läs senaste föreningsposten här!

Bidrag för renovering av föreningshus

I september är det igen dags att ansöka om bidrag för föreningshus, men det lönar sig att börja på ansökningarna redan nu. Svenska kulturfonden beviljar bidrag för planeringskostnader och konditionsgranskning samt arbetskostnader, medan Finlands hembygdsförbund ger bidrag för bland annat materialkostnader.

SLS samlar in minnen om amatörteater

Berätta om ditt förhållande till amatörteatern. Det behövs allt från skådespelare och musiker till biljettförsäljare och korvgrillare.

Puffa för era evenemang

Ordnar ni evenemang i sommar? Kom ihåg att marknadsföra dem i evenemangskalendern ”Det händer i Österbotten”.