Repetitionskurs för ordningsvakter

21.04.2020 kl. 11:03
Nu har vi fått tillåtelse att hålla en repetitionskurs för ordningsvakter på distans. Teoridelen hålls online söndagen den 3.5 kl. 10-15. De praktiska övningarna hålls vid senare tillfälle i små grupper utomhus både i norra och södra Österbotten.

De inhiberade repetitionskurserna för ordningsvakter hålls online. Enligt diskussion med Regionförvaltningsverket och Polisministeriet kan kursens teoretiska del hållas som tvåvägs videoföreläsning (förutsätter att även deltagare har på ljud och bild). Den praktiska delen kommer att arrangeras i mycket små grupper utomhus, åtminstone på en plats i söder och en plats i norr av verksamhetsområdet. Läs mer om kursen och anmäl dig HÄR.

SÖU

Skrivtävling för unga

SÖU är en av medarrangörerna till sommarens skrivtävling ”Text”. Skrivtävlingen riktar sig till unga i Österbotten på andra stadiet och tema för texterna är prestationskrav.

Aktuella bidrag

Nu när all föreningsverksamhet ligger nere finns det kanske tid för att planera framtiden. Flera finansiärer har fortlöpande ansökningstid för bidrag och det är aldrig för tidigt att börja på en ansökan för ett projekt.

Konsekvenser av covid-19

SÖU försöker kartlägga hur föreningarna påverkas av den pågående pandemin, och vilka de ekonomiska och sociala konsekvenserna blir på grund av restriktionerna. Svara på vår korta enkät och hjälp oss att hjälpa.

Föreningspost 20.4.2020

Läs senaste föreningsposten här!