Repetitionskurs för ordningsvakter

21.04.2020 kl. 11:03
Nu har vi fått tillåtelse att hålla en repetitionskurs för ordningsvakter på distans. Teoridelen hålls online söndagen den 3.5 kl. 10-15. De praktiska övningarna hålls vid senare tillfälle i små grupper utomhus både i norra och södra Österbotten.

De inhiberade repetitionskurserna för ordningsvakter hålls online. Enligt diskussion med Regionförvaltningsverket och Polisministeriet kan kursens teoretiska del hållas som tvåvägs videoföreläsning (förutsätter att även deltagare har på ljud och bild). Den praktiska delen kommer att arrangeras i mycket små grupper utomhus, åtminstone på en plats i söder och en plats i norr av verksamhetsområdet. Läs mer om kursen och anmäl dig HÄR.

SÖU

Skrivtävling för unga

Vad innebär det att vara ung idag? Skriv ner dina tankar och skicka in ett bidrag till skrivtävlingen Ung 2021 och ta chansen att vinna fina priser. Formen, längden och temat på texten bestämmer du själv. Syftet med tävlingen är att väcka läs- och skrivglädje bland unga och SÖU är en av flera medarrangörer.

Coronapandemin hotar rasera Finlands föreningar

Coronapandemin har drabbat många delar av samhället orimligt hårt. Till de hårdast drabbade hör landets föreningar.

Renoveringsbidrag för föreningshus

Dags att renovera föreningshuset? Nu beviljar Svenska kulturfonden bidrag också för planeringskostnader och konditionsgranskning. Dessutom utvidgas bidraget till även föreningar som inte äger sitt föreningshus.

Föreningspost 30.3.2021

Läs senaste föreningsposten här!

Kurser om barnverksamhet

Vill ni starta barnverksamhet i föreningen eller få lite tips och råd för att utvecklas? Då ska ni delta i våra digitala kurser om barnverksamhet som ordnas i april. Kurserna riktar sig till både arrangörer och ledare som vill utveckla verksamheten.