MGP söker nya stjärnor

17.02.2020 kl. 11:12
Känner du någon som är 8-15 år och gillar att skapa egen musik, sjunga eller dansa? Då ska de anmäla sig till MGP 2020!

MGP - Melodi Grand Prix - är en låtskrivartävling som nu ordnas för fjortonde gången.

Alla 8-15 åringar (födda 2005-2012) uppmuntras att skriva en låt och skicka in den till MGP senast den 5 april 2020! 

Vill man skriva en låt men inte själv stå på scenen kan man bra fråga sin sjungande kompis och skicka in låten tillsammans. Du kan uppträda på svenska, finska eller samiska.

10 artister eller grupper väljs ut till den direktsända finalen som sänds lördagen den 10 oktober 2020 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Vinnaren får jobba med en erfaren låtskrivare och i tillsammans skapas en ny låt som lanseras på Yles kanaler och publiceras med en nyproducerad musikvideo. Hela processen följs upp i en dokumentär som vi kan se följande vår. Enligt tradition uppträder artisten också på stafettkarnevalen tillsammans med programledarna för MGP. Alla låtar i finalen kommer att ges ut på skiva.

Läs mer om reglerna och anmäl dig HÄR.

Dansare sökes till tv-showen

Brinner du för dans? Det här är en unik chans att få dansa i tv-showen! 

Tio dansare födda 2005-2012 väljs genom dansuttagningar. Uttagningar arrangeras i Vasa 14.3, Esbo 15.3, Mariehamn 22.3 och Åbo 29.3.

Du behöver inte förbereda något eget dansnummer. Dansuttagningarna fungerar som danslektioner och du är välkommen oberoende av vilken dansstil du har. Koreograf under dansuttagningarna och Tv-showen är Jessica Öller.

Arrangörer för Melodi Grand Prix är Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f., Svenska Yle och Five Corners Production.

Läs mer om dansprojektet och anmäl dig HÄR.

SÖU

Föreningsmöten och coronaviruset

Många frågor inkommer nu från föreningshåll gällande möten och evenemang. Vi rekommenderar att man följer med de direktiv som publiceras på www.thl.fi, informationen uppdateras där enligt hur situationen utvecklas.

Föreningspost 6.3.2020

Läs senaste föreningsposten här!

Kurser för ordningsvakter

Behöver du förnya ditt ordningsvaktskort eller gå en grundkurs inför sommarens evenemang? Kom med på våra kurser vid Fagerö folkpark och UF Svanen.

Aktuella bidrag

Under våren är det många stiftelser och fonder som har ansökningstid. Ta vara på chansen och sök bidrag för t.ex. en renovering eller teater.