Aktuella bidrag

25.08.2021 kl. 10:13
I september är det ansökningstid för flera olika bidrag för både föreningsverksamhet och renoveringsprojekt.
  • Svenska kulturfondens bidrag för renovering av föreningshus består nuförtiden av två skilda ansökningar: en för planering och konditionsgranskning och en för renoveringskostnader för arbete utfört av fackmän. Ansökningstiden för båda är 1–30.9.
  • I september är det också ansökningstid för kulturfondens specialfonder.

  • Finlands hembygdsförbunds renoveringsbidrag för föreningshus kan användas för materialkostnader, reparationer som bidrar till bättre användbarhet och till att bevara husens kulturhistoriska värde. Ansökningstiden är 1–30.9.
  • Undervisnings- och kulturministeriet har öppnat en ny ansökningsomgång för föreningar som upprätthåller föreningshus. Bidraget kan endast användas för husets underhållskostnader och är inte tänkt för annan verksamhet. Ansökningstiden pågår t.o.m. 23.9. Ansökan kräver att föreningen har tillgång till Suomi.fi-fullmakter, så kom ihåg att ansöka om rättigheterna i tid.
  • Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne ger bidrag för projekt eller verksamhet som på olika sätt stöder barn och unga. Barns och ungas välmående har hög prioritet, likaså verksamhet som lindrar ensamhet och utanförskap. Ansökningstiden är 1–30.9.

Kom ihåg att börja med ansökningarna i tid eftersom många av dem kräver flera bilagor och utförliga planer och budgeter. Tveka inte att ta kontakt med oss på SÖU om ni behöver hjälp med bidragsansökan eller vill att vi läser igenom er ansökan före ni skickar in den.

SÖU

Locka publiken till skärmen

KulturÖsterbottens projekt Kulturresiliens ordnar en tredelad föreläsningsserien där du lär dig mer om vad du behöver tänka på när du i ett digitalt sammanhang ska nå ut till din publik och hur du i praktiken gör det.
17.11.2021 kl. 15:33

Aktuella bidrag

November är i full gång och det innebär ansökningstid för Svenska kulturfondens allmänna ansökan för verksamhets- och projektbidrag. Dessutom finns det andra aktuella bidrag att söka och vi på SÖU ger stöd och råd vid bidragsansökningen.
17.11.2021 kl. 10:01

Malin Haka ny ordförande för SÖU

Vid höstmötet 16.11 valde SÖU ny ordförande och styrelserepresentanter för de udda ringarna. Här kan du bekanta dig med verksamhetsplanen och styrelsen för 2022.
16.11.2021 kl. 20:00

Ansök om LokalTapiolas miljöstipendium

Är du aktiv i en förening där ni jobbar med miljöfrågor? Har ni ett projekt ni vill genomföra, men saknar finansiering? Då har ni chansen att få ett bidrag!
15.11.2021 kl. 10:44

Föreningspost 8.11.2021

Läs senaste föreningsposten här!
08.11.2021 kl. 14:39