Föreningspost 25.2.2021

25.02.2021 kl. 12:16
Läs senaste föreningsposten här!

Hej! Trots att snödrivorna ligger djupa och coronarestriktionerna begränsar verksamheten är det mycket på gång i föreningsvärlden. Många föreningsaktiva har redan deltagit i våra digitala kurser och flera kurser erbjuds under våren. Ni kan också passa på och låna SÖU:s Zoom-konto för att hålla egna distansmöten. Snart är det även dags att lämna in föreningsstatistiken för fjolåret. Läs mer om aktuell kurser, bidrag och annat nyttigt i månadens föreningspost.


Repetitionskurs för ordningsvakter 20–21.3
Behöver du snart förnya ditt ordningsvaktskort eller har det kanske redan gått ut? Kom med på vår repetitionskurs för ordningsvakter. Den teoretiska delen hålls digitalt 20–21.3 medan den praktiska delen arrangeras i små grupper på flera platser utomhus för att minska risken för smittspridning. Läs mer om kursen och anmäl dig senast 14.3 på vår hemsida.


Sociala media för föreningar 16.3
Våra kollegor vid Åbolands ungdomsförbund ordnar en digital grundkurs i sociala media för föreningar tisdag 16.3 kl. 18.30. Kursen leds av Ida Ridberg som är utbildad kulturproducent och jobbar med PR och som publikarbetare på Åbo Svenska Teater. Hon har också bakgrund i en lokal teaterförening där hon jobbat med marknadsföring. Ida berättar hur man enkelt kommer igång med sociala media i föreningen, allt från att skapa en sida på facebook/instagram till när det lönar sig att göra inlägg och hur man gör ett evenemang och marknadsför det. Anmäl dig till kursen genom att sända ett mejl till auf@auf.fi.


SFV:s kurser för föreningsaktiva
Svenska folkskolans vänner ordnar kostnadsfria digitala kurser för föreningsaktiva under våren. Passa på och lär dig mera om föreningsteknik och föreningsekonomi. Läs mer om respektive kurs och anmäl dig via länkarna nedan.


Aktuella bidrag
Bidrag kan sökas från följande fonder och stiftelser den närmaste tiden.

Mars

April

Fortlöpande ansökningstid

  • Svenska Folkskolans VännerInom sektorn kultur prioriteras våren 2021 mindre kulturaktörer som är beroende av publikmöten och vars verksamhet påverkats negativt av coronapandemin.


Enkät om teaterföreningarnas situation 
FSU samarbetar med finskspråkiga amatörteaterorganisationer i ett försök att påvisa amatörteatrarnas svåra läge och deras betydande roll som arbetsgivare inom kulturfältet. FSU hoppas att så många av er som möjligt skulle ta er tid att fylla i blanketten, så att vi kan få en helhets bild över läget i hela landet och i båda språkgrupperna. Fyll i enkäten här.


Lämna in teaterstatistiken för 2020
Trots att fjolåret var ett katastrofalt år för amatörteatrarna så skulle det vara viktigt att de få teatrar som kunde spela under året lämnar in teaterstatistiken. Detta är extra viktigt av historiska och politiska skäl, så att vi kan påvisa faktiska följder av coronapandemin. Lämna in statistiken på denna blankett senast 15.2.


Låna SÖU:s Zoom-konto för distansmöten
Våren närmar sig och många föreningar planerar årsmöten och vårmöten. Nu finns det möjlighet att låna SÖU:s Zoom-konto för att hålla möten digitalt. På foreningsresursen.fi finns mer information om vad man behöver tänka på då man ordnar möten på distans. Ta kontakt med malin@sou.fi för att boka SÖU:s Zoom-konto.


Föreningsstatistiken
Snart är det dags att lämna in föreningsstatistiken för fjolåret. Ni får gärna redan nu fylla i föreningens medlemsantal för 2020 och uppdatera er kontaktperson under fliken statistik på Desky. Fyll även i styrelsen för 2021 och beställ föreningsposten till era nya styrelsemedlemmar för att få aktuell information från SÖU.


Tipsa ÖP
Årets första ÖP når postlådorna lördagen den 27 mars. Vem och vad vill du läsa om i tidningen? Skicka in dina tips till caroline@sou.fi så fort som möjligt.


Följ oss även på facebook och instagram för senaste nytt inom förbundet.

Hälsningar,
SÖU:s personal

 

SÖU