Distansmöten föreslås fortsätta

08.09.2020 kl. 11:28
Regeringen föreslår en fortsättning på den temporära lag genom vilken bolag, andelslag och föreningar på grund av coronapandemin kan ordna möten på ett säkert sätt genom distansförbindelser och genom att deltagarna anlitar ett ombud. Undantagsarrangemangen fortsätter att gälla till utgången av juni nästa år.

–Den temporära lag som trädde i kraft i våras verkar ha fungerat bra och motsvarat behoven. Eftersom vi tyvärr inte har lyckats bli av med coronaepidemin föreslår regeringen att lagens giltighetstid förlängs för att underlätta deltagandet i och ordnandet av mötet, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande från Justitieministeriet.

Föreningar får enligt förslaget tillåta distansdeltagande och anlitande av ombud vid sina årsmöten likaså fram till utgången av juni 2021. Det föreslås ingen förlängning av senareläggningen av tidsfristen för mötena. Varje förening och organisation kan således bereda de ändringar av stadgarna som behövs före vårmötet 2021.

Lagen avses träda i kraft vid ingången av oktober. Den temporära regleringen gäller för närvarande till utgången av september i år.

Läs mer HÄR.

SÖU

Nätverksträff för evenemangsarrangörer

Tisdagen den 11 maj klockan 19 ordnar SÖU en digital nätverksträff för evenemangsarrangörer. Vi diskuterar coronaläget och möjligheterna att ordna evenemang i sommar.
29.04.2021 kl. 13:13

Coronaläget plågar ännu föreningshusen – stödpaketet till kulturbranschen kommer vid en lämplig tidpunkt

Coronarestriktionerna har lett till att en stor del av föreningshusen fortsättningsvis hållits stängda. Nu funderar många på hur man ska klara av underhållskostnaderna, då man inte har några inkomster. Stödpaketet till kulturen hjälper också föreningshus som är i knipa.
28.04.2021 kl. 12:20

Föreningspost 23.4.2021

Läs senaste nytt här!
23.04.2021 kl. 12:22

Enkät om digitala kulturtjänster

Är du professionell kulturaktör eller arbetar du med kultur inom en förening? Känner du att det vore bra med mer kunskap och insikter i digitala kulturtjänster? Svara då på KulturÖsterbottens enkät!
22.04.2021 kl. 14:01

Kurs i föreningsutveckling

Vet alla vem som gör vad i styrelsen? Är det svårt att hitta ny ordförande? Ska vi fortsätta som vi gjort eller behöver uppgifter omfördelas? Välkommen med på en digital kurs i föreningsutveckling tisdagen den 4 maj kl. 18.
21.04.2021 kl. 11:38