Ansök om renoveringsbidrag

08.09.2020 kl. 10:33
Går ni i renoveringstankar? I september är det ansökningstid för både Finlands hembygdsförbunds renoveringsbidrag och Svenska kulturfondens bidrag för renovering av föreningshus.

Nu kan aktiva föreningar med verksamhet på svenska ansöka om bidrag för renovering av föreningshus från Svenska kulturfonden. Föreningar som äger en fastighet som är i aktiv användning kan ansöka om ett bidrag på högst 10 000 euro. Renoveringsbidraget ska användas till arbetskostnader för fackmän. Läs mer om ansökningen HÄR.

Renoveringsbidrag för föreningshus kan också sökas från Finlands Hembygdsförbund under september månad. Renoveringsbidraget för föreningshus är avsett för renovering av föreningshus, för reparationer som bidrar till bättre användbarhet samt till att bevara husens kulturhistoriska värde. Bidrag kan sökas av föreningar som äger ett föreningshus avsett för fri medborgarverksamhet. 

Besök Finlands Hembygdsförbunds hemsida för mer information. HÄR finns en sammanfattning över vad som kan vara bra att tänka på när man skriver sin ansökan. 

SÖU