Tisdag 14.4 kl. 19 Steven Frostdahl – Samverkan mellan kommunen och tredje sektorn 

Som aktivist inom tredje sektorn och i föreningsvärlden behöver man ofta i något skede samverka med den egna kommunen. Det kan vara allt mellan tillståndsärenden och bidragsärenden men också speciella frågor där man måste få sina frågor behandlade av politiska beslutsfattare. Vad kan man förvänta sig av den egna kommunen? Har kommunen en skyldighet att alltid ställa upp? Vilka kanaler ska man söka sig till när man vill få saker att hända?

Steven Frostdahl med långvarig erfarenhet från kommunalt- och regionalt beslutsfattande och med en bakgrund som verksamhetsledare på SÖU reder ut hur samverkan och samarbete mellan tredje sektorn och kommunen ser ut. 

Aktiv samverkan med kommunen och beslutsfattarna kan vara den dörröppnare som ger din förening synlighet, breddat nätverk och stakare profil.

Föreläsningen är en del av projekt Bygdegårdens slutseminarium. Projektet finansieras av Aktion Österbotten

Praktisk info

Vi använder tjänsten Zoom för att samlas digitalt. Genom att fylla i anmälningen nedan kommer du att få en inbjudan till mötesrummet till din epost före mötet. Rummet öppnas kl. 18.30 för den som vill pröva att allt fungerar. Själva tillfället börjar kl. 19.

Om du inte har använt Zoom tidigare så begär programmet antagligen att ladda ner ett tillägg till din webbläsare. Gör detta och följ instruktionerna på skärmen. Tillåt webbläsaren att använda sig av din mikrofon och kamera. Gå gärna in i god tid före i mötesrummet och kolla att allt funkar.

 

Tips

Ha din egen mikrofon avstängd om du inte tänker säga något. På detta sätt undviker vi rundgång i ljudet. Plocka fram ett headset eller mobiltelefonens öronsnäckor. Ljudet är bättre om du använder ett sådant. Du kan ställa frågor på förhand i anmälningsformuläret nedan eller direkt i chatten i Zoom.

Anmälan

Skriv siffran 10 med bokstäver: