Lokalt barnprogram

Tid: Lördag 23.3.2019 klockan 12-16
Plats: Solf Uf (Himisbackvägen 1, 65450 Solf)
Pris: Gratis!

 

Vill ni starta upp eller utveckla barnaktiviteter i er förening? Kom med på SÖU:s kursdag "Lokalt barnprogram" som ger inspiration, konkreta verktyg och tips på hur ni ordnar barnverksamhet. 

Under dagen får ni en inblick i hur man inspirerar barn till aktivitet samt vad som är viktigt att tänka på då man ordnar verksamhet som riktar sig specifikt till barn (t.ex. gällande säkerhet, inklusion och ledarens roll och ansvar). Deltagarna ges även utrymme för diskussioner och utbyte av tankar och ideér. 

Kursen riktar sig till alla som vill utveckla, starta upp och/eller leda barnaktiviteter. Deltagarna bjuds på salt och sött tilltugg. 

 

Program

12.00-12.15        Välkommen
12.15-13.00        Hur inspirerar vi barnen? Nina Dahl-Tallgren
13.00-13.20        Kaffepaus
13.20-15.20        Kom igång med barnverksamhet! Yvonne Nyberg, Folkhälsan         
15.20-15.30        Paus

15.30-16.00        Gruppdiskussion: Barnaktiviteter i lokalen

 

Nina Dahl-Tallgren är en engagerande föreläsare som under sin föreläsning vill ge åhörarna inspiration, tips och möjligheter till meningsfullt kreativt skapande för barn. Nina arbetar på Wasa Teater som teaterpedagog och har examina inom både drama och pedagogik.

Yvonne Nyberg har många års erfarenhet av att arbeta med fritidsverksamhet för barn och unga på Folkhälsan. Hon har även lett många utbildningar i att starta och leda olika typer av barngrupper. Yvonnes föreläsning fokuserar på att ge deltagarna verktyg och praktisk information om vad som är viktigt att tänka på då man ordnar barngrupper/-aktiviteter.

 

Evenemangets poster finns HÄR.

 

Anmälningstiden är slut. Kontakta cecilia(at)sou.fi om du är intresserad av att delta.

Anmälan är bindande.
Har du frågor? Kontakta cecilia(at)sou.fi eller tel. 040 130 4720.

 

Kursen förverkligas i samarbete med Folkhälsan och stöd från Svenska kulturfonden, Brita Maria Renlunds stiftelse och KulturÖsterbotten.